

Stanley Tucci razkriva recept za testenine, ki so osvojile Instagram – Spaghetti alla Nerano
Če obstaja oseba, ki ji zaupamo, ko gre za pristne italijanske dobrote, je to Stanley Tucci. Njegova ljubezen do italijanske kulinarike je dobro dokumentirana, recept, ki ga je delil s svojimi sledilci za jed po imenu Spaghetti alla Nerano, pa bi lahko postal vaša nova poletna najljubša jed.
Na prvi pogled bučke morda delujejo kot skromna sestavina, vendar ta recept dokazuje, da se v preprostosti pogosto skriva največ okusa. Jed izvira iz majhnega kraja Nerano na Amalfijski obali, recept, ki ga prinašamo, pa je navdihnjen z različico iz restavracije Lo Scoglio.
Recept: Spaghetti alla Nerano
Sestavine:
• 3 srednje bučke
• 1 skodelica nevtralnega olja (npr. sončnično)
• 225 g špagetov (pol pakiranja)
• 2 žlici masla
• ¾ skodelice naribanega parmezana
• sol in poper
• sveža bazilika
• voda od kuhanja testenin
Priprava:
Ocvrte bučke – V loncu segrejte skodelico nevtralnega olja. Bučke narežite na tanke kolobarje z nožem ali mandolino. Cvrite jih v več serijah, dokler ne dobijo zlato-rjave barve. Odcedite jih na papirnati brisači in pustite stati vsaj dve uri, da se zmehčajo. Pripravite jih lahko tudi dan prej in pustite v hladilniku čez noč.
Skuhajte testenine – Zavrite vodo, jo posolite in dodajte špagete. Kuhajte jih do stopnje al dente. Prihranite približno eno skodelico vode od kuhanja, preostanek pa odcedite.
Združite sestavine – V večji ponvi segrejte ocvrte bučke z okoli 60 ml vode od testenin. Po želji solite in poprajte. Dodajte kuhane špagete in dve žlici masla. Odstavite ponev z ognja, nato vmešajte nariban parmezan in še malo vode od testenin. Mešajte, dokler se sir ne stopi in spremeni v kremasto omako. Po potrebi dodajte več parmezana ali vode, da dosežete želeno teksturo.
Postrezite – Na koncu dodajte svežo baziliko in postrezite toplo.
To je popolna jed za lahek poletni kosilo ali večerjo, z ohlajenim kozarcem belega vina pa pričara pravi okus juga Italije. Če je Stanley Tucci rekel, da se splača, mu verjamemo na besedo!
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram (@delallofoods)