Trije lokali v Ljubljani, ki vabijo na toplo sonce, nove zgodbe in odlično kavo
Trije lokali v Ljubljani, ki vabijo na toplo sonce, nove zgodbe in odlično kavo

Trije lokali v Ljubljani, ki vabijo na toplo
sonce, nove zgodbe in odlično kavo

Če ste ali niste iz prestolnice in v kratkem načrtujete obisk Ljubljane, izkoristite sončne dni za obisk mestnih ljubljanskih kavarn. Tam boste našli sprostitev ob novih zgodbah in ob odlični kavi. Zahvaljujoč mirnemu vzdušju, zaradi katerega je Ljubljana eno najljubših evropskih mest, je pitje kave tukaj mala hedonistična meditacija – če le ta sploh obstaja – v katero se boste vedno z veseljem vračali.

TOZD

TOZD bar v Ljubljani je od svojega odprtja postal obvezen obisk za vse ljubitelje kul interierjev, odlične kave, mini prigrizkov in sproščenega vzdušja. Če se vam mudi, si lahko kavo vzamete s seboj, raje pa se usedite na pisane stole in od tam opazujete mestni utrip, uživajte v uličnih fasadah in se prebujajte ob okusu dobre kave. Čeprav je notranjost neustavljivo očarljiva, se boste v TOZD najraje vračali prav zaradi lahkotnosti bivanja, ki še posebej zaživi, ​​če se tu odločite spiti prvo jutranjo kavo.

 

Pritličje

V Prtličju lahko preživite ure in ure, tudi ko vremenske razmere ne dopuščajo posedanja na vrtu. Kakorkoli že, ko se pojavi prva možnost, jih lahko najdete na tlakovcih v središču Ljubljane. Pritličje je prostor, ki ga boste želeli obiskati tako podnevi kot tudi v poznejših urah, ko boste slišali različne zvoke domače in mednarodne glasbene scene.

Zorica

Če je dež ali mraz, potem se lahko stisnete v retro ambient bara Zorica, kjer vas bodo greli eni najbolj slastnih koktajlov, ki vam jih bodo zmešali v Ljubljani. Če pa sonce greje od zgoraj, potem moramo na vrt, kjer bomo ob pitju kave, uživali v slastnih dobrotah, ki jih pripravlja njihova kuhinja. Povedano drugače, vprašanje kam na kavo ali malico v Ljubljani, je s tem rešeno. Če ste razpoloženi za bolj razigran obrok ali kavo, potem preverite, da Zorica ne prireja matinej na svojem dvorišču – saj si ga boste gotovo želeli obiskati.

Foto: Instagram (@zorica_bar, @pritlicje, @tozdbar)

Naloži več
Zapri