

Tuna Melt je eden najbolj priljubljenih sendvičev na svetu. Imamo recept, ki vas bo navdušil!
V morju hitrih obrokov in tolažilne hrane imajo sendviči posebno mesto. Topli ali hladni, hitri in enostavni ali bogati, z različnimi sestavinami in namazi, so priljubljeni po vsem svetu zaradi svoje preproste priprave. So najlažja in najhitrejša izbira v številnih situacijah, ko nas zagrabi lakota, bodisi ob prvem jutranjem obroku, kot prigrizek “na poti” ali kot okusna večerja.
Sendviče lahko pripravimo na sto načinov, vendar so nekateri postali tudi svetovno znani. To so na primer club sandwich, italijanski panini ali sladki sendvič z arašidovim maslom in marmelado. Eden naših najljubših pa je zagotovo Tuna Melt.

Tuna Melt
Za vse, ki se z njim še niste srečali – Tuna Melt je topel sendvič, ki ga sestavlja nadev iz tunine in majoneze, topljeni sir ter dve rezini kruha, ki ju hrustljavo zapečemo. Beseda “melt” v imenu izhaja iz sira, ki se med pripravo stopi in poveže vse sestavine v slastno celoto. Seveda nadevu dodamo še nekaj sestavin, kot so drobnjak, čebula, peteršilj, limonin sok, sol in poper. Posebej nam je všeč, ker je popoln kot zajtrk, brunch, kosilo, večerja ali prigrizek – jemo ga dobesedno kadarkoli.
Kombinacija sočne tunine, topljenega sira in hrustljavega kruha ustvari popolno zlitje okusov in tekstur. Čeprav je enostaven za pripravo in vrhunsko okusen, nanj, priznamo, pogosto pozabimo. Tokrat pa vam prinašamo najboljši recept za ta ameriški klasik, vendar z majhno spremembo! Dodali smo jalapeño in redkvice, vi pa ju lahko izpustite, če ne marate pikantnega. Recept vas čaka v nadaljevanju.
Recept za Tuna Melt sendvič
Sestavine za solato iz tunine:
- 85 g bele tunine
- 1 žlica drobno sesekljanega jalapeña
- 1 žlica sesekljane redkvice
- 1 žlica sesekljane rdeče čebule
- 2 žlici kremnega sira
- 1 žlička majoneze
- 1/2 žličke Worcestershire omake
- 1/3 skodelice (približno 30 g) naribanega zrelega cheddar sira
Za preostanek sendviča:
- Brioche kruh (ali katerikoli kruh, ki ga imate radi)
- Maslo za peko
- Sol in poper po okusu
- 1/2 skodelice (približno 45 g) naribanega zrelega cheddar sira
Priprava:
- Pečico segrejte na funkcijo “grill”.
- V skledi zmešajte vse sestavine za solato iz tunine, dokler se dobro ne povežejo.
- Po želji prilagodite količino majoneze in jalapeña glede na to, kako kremasto ali pikantno želite.
- Na dve rezini brioche kruha posujte nariban cheddar sir in ju položite na pekač.
- Pecite pod žarom 2 minuti, dokler se sir ne stopi in rahlo ne porjavi.
- Na eno rezino dodajte žlico ali dve tunine solate in pokrijte z drugo rezino.
- V ponvi na srednje nizki temperaturi stopite malo masla.
- Dodajte sendvič in ponev pokrijte. Pecite, dokler spodnja stran ni zlato-rjava in se sir ter solata lepo ne stopita in združita.
Članek je povzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram, Pexels, Dupe Photos