Prihaja Weekend Food Festival v Rovinju, ki prinaša nove okuse, zabavo in umetnost gastronomije. Gostil pa bo tudi slovenske chefe
Prihaja Weekend Food Festival v Rovinju, ki prinaša nove okuse, zabavo in umetnost gastronomije. Gostil pa bo tudi slovenske chefe

Prihaja Weekend Food Festival v Rovinju, ki prinaša nove okuse, zabavo in umetnost gastronomije. Gostil pa bo tudi slovenske chefe

Weekend Food Festival v Rovinju bo vsekakor pravo doživetje za vse ljubitelje kulinarike. S poudarkom na lokalnih dobrotah Istre in vodenjem kulinaričnega virtuoza Jeffreyja Velle, obiskovalci lahko pričakujejo resnično potovanje skozi edinstvene okuse in vonjave regije. Jeffrey Vella, korporativni kulinarični direktor Maistre, prinaša svoje bogate izkušnje iz restavracije Cap Aureo v rovinjskem hotelu Grand Park, kjer že vrsto let navdušuje s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami.

Stara Tobačna tovarna v Rovinju bo od 19. do 21. aprila postala središče kulinaričnega dogajanja in kraj, kjer se bodo zbrali ljubitelji gastronomije, ne glede na to, ali je hrana in pijača njihov poklic, posel ali strast.

Vendar pa se kulinarično raziskovanje ne konča le z mejami Istre. Festival bo gostil tudi priznana imena iz sveta gastronomije in enologije, kar bo obiskovalcem omogočilo raziskovanje številnih uspešnih kulinaričnih zgodb. Med njimi bo tudi legenda vinarstva, Svetozar Janevski, lastnik makedonske vinske kleti Tikveš. Njegova prisotnost na festivalu bo priložnost za odkrivanje skrivnosti in zgodovine vrhunskih vin, ki bo vzbudila zanimanje tako med poznavalci kot tudi med ljubitelji vina. Tako bo Weekend Food Festival ne samo kraj, kjer se lahko okusi lokalne dobrote Istre, temveč tudi priložnost za srečanje z vodilnimi imeni v svetu kulinarike in vina, kar obljublja nepozabno izkušnjo za vse obiskovalce.

Weekend food Festival
Weekend food Festival

Zveneča tuja in domača imena iz kulinaričnega sveta

O svojem gastronomskem potovanju bosta v Rovinju spregovorila Matija Bogdan, izvršni kuharski mojster skupine Aminess in Ante Udovičić, vrhunski kuhar, ter znani televizijski obraz. Zakaj pogosto spregledamo pomembnost kakovostnih tradicionalnih restavracij, bo osrednja tema razprave, ki jo bodo vodili David Skoko – Ribarev sin, Vesna Miletić iz legendarne restavracije Tač, ter eden najbolj cenjenih hrvaških kuharskih mojstrov Hrvoje Zirojević. Šime Gligora, direktor Sirane Gligora iz Kolanja, pa bo skupaj z ostalimi udeleženci panela “Lokalna kuhinja kot turistična atrakcija”, delil svoje misli o tem, ali lahko lokalna kuhinja postane turistična znamenitost in kako pozicionirati avtohtone lokalne izdelke.

Iz Ljubljane v staro Tobačno tovarno prihaja Jorg Zupan, slovenski kuharski mojster, ki je lani zaprl restavracijo s Michelinovo zvezdico in odprl novi bistro AFTR. Le ta je prava popestritev na slovenski kulinarični sceni. Jorg Zupan bo na panelu v pogovoru z Gašperjem Puhanom, podpredsednikom evropskega združenja JRE, ter Gregom Repovžem, lastnikom Gostilne Repovž, razkril skrivnosti slovenske kulinarične scene.

Hkrati bo Weekend Food Festival razkril tudi skrivnosti uspeha beograjske gastronomske scene, o kateri bodo spregovorili Goran Kovačević iz Atoll Hotel Managementa, Dimitrije Acevski, izvršni kuhar v skupini Karisma Hotels & Resorts, Aleksandar Vasiljević, generalni direktor Hilton Hotela, in Saša Pejić, izvršni direktor skupine BQ Restaurant v katero spada tudi priljubljeni Lafayette.

Iz Srbije prihaja tudi Nevena Veselinović, nutricionistka in ustanoviteljica edinstvenega koncepta trajnostnega življenja in prehrane Veganluk, ter pionirka na področju promocije celovite rastlinske prehrane. Dodatno zanimivost o njej razkriva citat na njeni spletni strani, ki pravi: “Če se znajdete na polfinalu teniškega turnirja Wimbledon, izgovorite besedo Veganluk in opazili boste, kako se bodo ljudje obrnili in se vam nasmehnili…” Zakaj? Odkrijte v Rovinju.

Weekend Food Festival

Weekend Food Festival se širi še naprej!

Predstavljajte si izkušnjo Nemca v Turčiji. To je zgodba, ki jo najbolje pozna Maximilian J.W. Thomae, ustanovitelj moderne turške kuhinje, ki že 25 let gradi svojo kariero v Turčiji, kjer ga vsak dan znova očara raznolikost turških okusov in vonjav. Danes je Maximilian eden najbolj znanih kuharskih mojstrov tako v Turčiji kot tudi v svoji rodni Nemčiji in v Rovinj prihaja, da nam razkrije skrivnosti turške kuhinje.

Vendar pa Weekend Food Festival ne predstavlja zgolj uspešnih imen domače in regionalne gastronomske scene. Gre za popotovanje skozi raznolikost hrane na Weekend Food Marketu, ki združuje številne gostince. Obiskovalcem je omogočen prost vstop, da lahko uživajo v edinstveni ponudbi in promociji lokalnih ter mednarodnih jedi. Odlične delavnice, kot je na primer tista, na kateri bosta Ante Pižić in Alen Bibič pripravila pravo skradinsko rižoto, so le del kulinaričnega spektakla, ki se bo odvil na letošnjem festivalu.

Gostitelj in partner Weekend Food Festivala je tudi letos Maistra. Celoten program, vstopnice za udeležbo na predavanjih ter sodelovanje na panelih in delavnicah lahko najdete na uradni spletni strani Weekend Food Festivala.

Foto: Weekend Food Festival, Matic Bajželj in Instagram (@aftr.lj, @breg.ljubljana)

Naloži več
Zapri