Zamrznjen espresso z vanilijevo kremo – nova sladica, ki popolno združi ledeno kavo in sladko razvajanje
Zamrznjen espresso z vanilijevo kremo – nova sladica, ki popolno združi ledeno kavo in sladko razvajanje

Zamrznjen espresso z vanilijevo kremo – nova sladica, ki popolno združi ledeno kavo in sladko razvajanje

Ko temperature ne padejo pod 30 stopinj, iščemo osvežitev v vseh oblikah. Tudi od kave pričakujemo nekaj posebnega – ledeno in mamljivo različico. Čeprav ledeno kavo pijemo skoraj v vsaki obliki, pa odkar smo na Instagram profilu chefa Christiana Petronija zagledali ledeno sladico s kavo, ne moremo nehati misliti nanjo. Ta ledena, penasta in kremasta poslastica izstopa tako med kavami kot tudi med sladoledi.

Poleg tiramisuja, ki ostaja nepogrešljiv, zdaj prihaja nov desert, ki združuje najboljše iz ledene kave in sladice. Hiter, enostaven in brez prižiganja pečice. Prinašamo recept!

Zamrznjen espresso z vanilijevo kremo

Zamrznjen espresso oziroma ledeni espresso rahlo spominja na granito – priljubljeno italijansko ledeno sladico. Z nekaj domišljije in kakovostnimi sestavinami je najboljše kofeinsko osvežitev pripravljeno v hipu!

Sestavine:

  • 1 skodelica močno ohlajene espresso kave
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 1–2 žlici sladkorja v prahu
  • lupinica limone (neškropljene)
  • strok vanilije
  • ščepec soli

Priprava:

  • Kozarce pred postrežbo postavite v zamrzovalnik, da se dobro ohladijo.
  • Skuhajte močno kavo (najbolje v kafetieri).
  • V posodo, primerno za zamrzovanje, stresite sladkor v prahu in ga prelijte s sveže kuhano kavo.
  • Dobro premešajte in postavite v zamrzovalnik.
  • Hladno smetano stepite s sladkorjem v prahu in vanilijevim strokom v čvrst šlag.
  • V ohlajen kozarec servirajte zamrznjen espresso in dodajte nekaj žlic vanilijeve kreme.
  • Po želji posujte s kakavom, naribano čokolado ali mleto kavo.
Naloži več
Zapri