Ko želite pobegniti iz mesta, je lahko ta hiša v gozdu popolno skrivališče
Ko želite pobegniti iz mesta, je lahko ta hiša v gozdu popolno skrivališče

Ko želite pobegniti iz mesta, je lahko ta
hiša v gozdu popolno skrivališče

Pred nami je sončen vikend, vsaj tako pravijo, ki je le še dodatna spodbuda, da razmišljamo, kje in kako ga preživeti. V želji po odmiku od mestnega vrveža pogosto iščemo naravne lepote, ki nas vrnejo v “začetne nastavitve”. Čas preživet v naravi je kvalitetno preživet čas. Ker ves teden večino časa preživimo v zaprtih prostorih in v pisarnah, izkoristite proste dni za dolge sprehode v naravi in ​​uživajte v vonju gozdov, žvrgolenju ptic in svežem zraku.

Izlet proti Kranjski Gori

Naš tokratni predlog je Kranjska Gora, ki je znana po osupljivih naravnih lepotah in smučišču. Je priljubljena turistična destinacija, še posebej v zimskih mesecih, vendar ponuja tudi številne aktivnosti za toplejše dni, kot so pohodništvo, kolesarjenje in kopanje v bližnjem jezeru Jasna.

Alpine Chalet L, ki se nahaja v idilični pokrajini, v priljubljenem turističnem predelu Kranjske Gore, je odlično povezan z okoljem, hkrati pa na nevsiljiv način izstopa s svojo sodobno arhitekturo.

Počitnice v hiši, ki je prejela prestižno nagrado

Za njen videz je zaslužna arhitektka Živa Repovž Zelenšek oziroma Biro Repovž, ki ga je zasnoval. O njeni unikatnosti in posebnosti priča dejstvo, da je počitniška hiša Alpine Chalet L prejela tudi prestižno nagrado BIG SEE Architecture Award 2024 v kategoriji Stanovanje – Hiše!

Alpine Chalet L

Moramo priznati, da nas je ta počitniška hiša navdušila tako z zunanjostjo kot notranjostjo. Obdana je z drevesi in urejenim vrtom z jacuzzijem in zunanjim kaminom, idealnim za romantična večerna druženja. S pogledom na dolino in okoliške gore je ta hiša utelešenje počitnic, kakršne si predstavljamo.

Popolna simbioza narave in moderne arhitekture

Kombinacija narave in moderne arhitekture je v popolni simbiozi. S kombinacijo lesa na fasadi se je odlično vklopila v okolico. Tudi pri notranji opremi so bili uporabljeni naravni materiali in tople barve. Raznolikost uporabe lesa, od stropnih oblog do detajlov na kaminu, dopolnjujejo topli odtenki in stenske obloge. Izjema ni niti kopalnica, kjer se topli toni keramike, ki imitira kamen, dopolnjuje z lesom. Vse premišljeno do zadnje podrobnosti.

V hiši je tudi savna, ki je odlična izbira za sproščujoč zaključek dneva. Skratka, če v kratkem načrtujete vikend oddih ali počitnice, vsekakor uvrstite Alpine Chalet L na svoj seznam in uživajte v počitnicah v naravi.

Foto: Instagram (@alpinechalet_l) / Lovro Rozina

Naloži več
Zapri