Dobrodošli v džungli: restavracija v Budimpešti, ki je osvojila Instagram
Dobrodošli v džungli: restavracija v Budimpešti, ki je osvojila Instagram

Dobrodošli v džungli: restavracija v
Budimpešti, ki je osvojila Instagram

Budimpešta je destinacija, vredna obiska v vseh letnih časih. Instagram so preplavile slike prepoznavnega Zelenega mostu, rumenih tramvajev, pravljične Ribiške trdnjave in drugih atrakcij prestolnice, ki je od Ljubljane oddaljena približno štiri ure in pol vožnje, zaradi česar je odlična vikend destinacija. Vse to so dobri razlogi, da spakirate kovčke in se odpravite v čudovito madžarsko mesto, ki ponuja prijeten pobeg od napornega vsakdana.

Mesto specifične arhitekture, bogate zgodovine in pestre gastronomske ponudbe

Budimpešta je polna zanimivih muzejev in znamenitosti. Bogata zgodovina v kombinaciji z množico pestrih vsebin, izjemne arhitekture in odlične gastronomske ponudbe naredi to mesto idealno lokacijo za vse tiste, ki iščete oddih, pa tudi sproščujoč sprehod, na katerem boste odkrili marsikaj zanimivega. Pročelja stavb, ulice in razgledna ploščad so zagotovo nekaj, kar vam bo ostalo v spominu.

26° Budapest

Po ogledih in odkrivanju zanimivosti si velja oddahniti. V obilici kavarn, barov, restavracij in bistrojev nam je pogled obstal na povsem nenavadnem, drugačnem lokalu z imenom 26° Budapest, kjer smo doživeli enega najlepših in najbolj sproščujočih trenutkov. Razlogov za obisk tega mesta nikakor ne zmanjka, če pa slučajno potrebujete še kakšnega dodatnega, si oglejte ta čaroben sredozemski vrt v mestnem jedru, kjer se v razburljivem vzdušju odlično je in pije. Lokal 26° Budapest že od trenutka, ko vstopite, spominja na džunglo. Obilica zelenja, steklena streha in prostorna notranjost vas bodo takoj osvojili, tukaj pa lahko poleg zajtrka pojeste tudi kosilo in večerjo.

Poseben kraj, ki bo navdušil ljubitelje narave

Na hišni številki 26 v ulici Király je prava mala oaza. V tem sproščenem okolju boste uživali v obroku, obkroženi z drevesi in zelenimi rastlinami, svetilkami, lesenimi mizami, medtem ko boste udobno sedeli v očarljivih foteljih. Srce te čudovite restavracije je velik lestenec, sestavljen iz majhnih krogel. Kombinacija naravnih materialov in modernega dizajna daje tej restavraciji poseben čar. Zasnovan je preprosto, videti je, kot da se nahaja med dvema kamnitima stavbama, prekrit pa je s steklenim obokom, zaradi česar so večeri ob uživanju koktajla res romantični in posebni. Na istem naslovu se pod istim imenom nahaja tudi joga studio in velik prostor za zasebne in poslovne dogodke, pop-up večerje, delavnice in podobna druženja.

26° Budapest je na enem mestu združil več konceptov z isto željo in filozofijo – sprostitev in uživanje v trenutku. Zanimiv koncept je zasnovan v treh delih.

Inovativen koncept

GARDEN° – ta sredozemska restavracija je hkrati tudi bar, sproščeno druženje v botaničnem vrtu pod palmami pa enkratno doživetje. Tukaj si lahko privoščite zajtrk, brunch in večerjo ter izberete eno izmed vrhunskih vin ali koktajlov iz bara. Prostor je dovolj velik, da so vedno dobrodošli tudi tisti, ki se odločijo za delo na prenosnem računalniku, branje knjige ali le sprostitev ob kavici.

STUDIO° je sproščujoče mesto, kjer lahko uživate v tečajih joge različnih vrst in intenzivnosti, medtem ko HOUSE° prinaša edinstven koncept dogodkov po potrebi, med katerimi najbolj izstopajo kulinarične delavnice.

Če potrebujete še kak razlog za obisk čarobne Budimpešte, ne iščite več –  ta zelena gastronomska oaza je kraj, ki ga morate obiskati vsaj enkrat v življenju.

Pomembna je prava temperatura – 26° je najprimernejša

Gre za prvo tovrstno restavracijo. Prijetna urbana džungla je središče dobrega počutja za vse ljubitelje narave in gastronomije. Vse v enem svetlem in s soncem obsijanem prostoru v živahnem jedru Budimpešte, kjer se srečajo vaše telo, um, duša in toplina.

Foto: Arhiv 26° Budapest, Instagram

Naloži več
Zapri