Še ena čarobna lokacija, ki jo želimo obiskati to poletje

Še ena čarobna lokacija, ki jo
želimo obiskati to poletje

Da je sosednja država Hrvaška bogata s prekrasnimi destinacijami in kraji, ki jih mora vsakdo videti vsaj enkrat v življenju, smo se že večkrat prepričali tudi sami. Od različnih naravnih čudes do čudovitih otokov in plaž, poletje na Hrvaškem je res lahko napolnjeno s potovanji od severa do juga. Seznam destinacij, ki jih želimo obiskati to poletje, je vsak dan daljši, danes pa mu dodajamo še čarobni kanjon reke Zrmanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by Hi I’m Laura ❤️ (@get.lost.in.paradise)

Kanjon reke Zrmanje

Zrmanja spada med najlepše in najbolj vznemirljive evropske reke s popolnoma kristalno čisto vodo, čarobnimi slapovi in veličastnimi kanjoni. Izvira pod vznožjem gore Poštak v občini Gračac, izliva pa se v Novigradsko morje. Razburkana reka privablja avanturiste zaradi raftinga, ko pa se umiri, očara s svojo izjemno lepoto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roksolana (@roksalvua)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khrystyna Rostotska (@kris.rostotska)

Zrmanja je dolga 69 kilometrov, njen kanjon, ki se razteza od Obrovca do izliva, pa je danes znana turistična atrakcija, ki privablja obiskovalce iz vseh koncev sveta. Očarala je celo ustvarjalca Winnetouja, ki je prav območje kanjona izbral za snemanje svojega legendarnega filma. Ta kanjon je zaščiten kot geomorfološki spomenik narave in je značilen po 200 metrov visokih pečinah, ki se dvigajo nad reko. Na vrhu pečine se nahaja tudi stolp nekdanje utrdbe Pržunac.

Do kanjona se najlažje pride preko Jasenic, nekaj kilometrov vzhodno od Maslenice. Če pridete do razgledišča Pariževačka glavica, se zagotovo povzpnite nanj in uživajte v spektakularnem razgledu na kanjon, ki vas bo zagotovo osupnil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krešimir Bajs ? (@fugazo_travel)

Zrmanjo lahko obiščete tudi s čolnom. Obstajajo različni organizirani izleti, zato izberite svojo pot in uživajte v vseh lepotah, ki jih ta reka skriva!

Foto: Instagram

Naloži več
Zapri