Najboljši trenutki, ki smo jih opazili na rdeči preprogi letošnje Met Gale
Najboljši trenutki, ki smo jih opazili na rdeči preprogi letošnje Met Gale

Najboljši trenutki, ki smo jih opazili na
rdeči preprogi letošnje Met Gale

Zdaj, ko smo pokomentirali oprave vseh častnih gostiteljev modnega dogodka Met Gala, pa tudi najbolje oblečenih gostov, je čas, da naredimo retrospektivo celotnega modnega dogodka. Ko v istem stavku omenimo kultni Met Gala in še bolj ikonične goste v glamuroznih kreacijah, modna računica rezultira v nizu nepozabnih trenutkov.

Tam so bile tudi arhivske kreacije modnih znamk Galliano, Margiela, McQueen in povabljenci v modnih kreacijah.

Po drugi strani pa ni bilo kultnih kraljic Met Gala, vključno z Rihanno, Blake Lively in nekoliko nedavno priljubljeno Anyo Taylor Joy. A tudi brez teh modnih ikon je glamurozno modno igrišče imelo kaj ponuditi. V zvezi s tem puščamo naš naslednji modni pogovor pod naslovom Met Gala 2024 – najboljši trenutki.

Lana je prišla …

+ fotografija s Kim?! Zgodovina.

Letošnja Met Gala nas je popeljala v fazo medenih tednov z nastopom slavne srčne kraljice. Dobili smo, kar smo želeli.

Po šestih letih se je na (zdaj) zeleno-bež preprogi pojavila slavna pevka Lana Del Rey. Kljub vsem presenečenjem s festivala Coachella in totalnemu videzu Dolce & Gabbana smo bili skorajda prepričani, da bo njeno kreacijo The Garden of Time krasil podpis italijanske modne hiše. Leta 2018 sta bila to Gucci in Alessandro Michele, zdaj, leta 2024, pa sta bila njena modna desna roka Alexander McQueen in Seán McGirr.

Lane Del Rey je tokrat navdih našla v kolekciji jesen/zima 2006 z oblikovalskim podpisom Leeja McQueena.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Lana Del Rey, Alexander McQueen
Met Gala 2024 najbolji trenuci

Fotografija s Kim Kardashian je obnorela cel splet, čeprav smo bili njunim združenim silam že priča skozi skupno akcijo Skims.

Nekdo je moral nositi Tylo …

Medtem ko smo mi občudovali Lano, je nekdo moral zapustiti modno debato in hitro pomagati trenutni glasbeni senzaciji – Tyli. Modnih težav, v smislu strganja in uničenja obleke ali izgubljenih petk, na srečo ni bilo, se je slavna pevka le s težavo premikala.

Obleka je namreč mojstrovina Balmaina na čelu z Olivierjem Rousteingom. Peščena obleka je oživela vizijo teme spečih lepotic, s statičnimi in trdnimi silhuetami, ki so sporočale, da je speča lepotica pravzaprav kreacija, ki jo lahko nosite le enkrat v življenju.

Tyla je razumela svojo nalogo in domov odnesla naziv ene najbolje oblečenih gostov večera, preostala Balmainova ekipa pa je imela nalogo prenesti to glasbeno senzacijo z enega konca muzeja na drugega.

Vse za modo.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Tyla

Zendaya in njeni modni kreaciji

Če smo na koga upali in se ga veselili, sta bila to Zendaya in Law Roach. Po kreacijah iz turneje Dune in Challengers, ki smo jih zvesto spremljali, je Law Roach razkril nekaj namigov o morebitni obleki, ki jo bo modna ikona nosila prvi ponedeljek v maju. Najprej so nam povedali, da gre za obleko Emanuel Ungaro iz kolekcije Couture Wedding jesen/zima 1996-97.

Ta podatek nas ni le razveselil, ampak nas ni prav nič presenetil, glede na to, da poznamo ljubezen, ki jo ta modni genij goji do omenjene znamke. Večkrat je celo poudaril, da bi v daljni prihodnosti rad posredoval svoj pogled na kreativnost in nastanek omenjene modne znamke. Po tem so se pojavile govorice, da je bila obleka kupljena kot del enega bolj znanih vintage konceptov.

John Galliano v objektivu …

Ob koncu dneva so si vsi oddahnili, ko so videli Zendayo v obleki Maison Margiela, ki jo je po Diorjevi mojstrovini iz kolekcije pomlad/poletje 1999 ustvaril eden največjih oblikovalcev John Galliano.

A dvojec Zendaya & Law se tudi tu ni ustavil, tako da je še ena kreacija s podpisom francoske znamke predstavljala njegovo delo za Givenchy iz leta 1996.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Zendaya
Met Gala 2024 najbolji trenuci
Zendaya

Charlotte in Donatella Versace

Karizmatičnost rdečelaske in epitet dragocenosti lahko povežemo le z eno močno in vplivno žensko. Charlotte Tilbury, znana umetnica ličenja in ustanoviteljica istoimenske znamke, je bila na seznamu gostov letošnje Met Gale. S svojo energijo in značajem osvoja celoten Hollywood in srca vseh manekenk, ki so z njo delale v slavnih zakulisjih. Toda zakaj je prav ona prispevala k ikoničnosti letošnjega praznovanja Met Gala?

Journal napoveduje, da se bo iz njenega pristnega odgovora na voditeljevo vprašanje rodil nov + viralni TikTok zvok.

Ko jo je Ashley Graham vprašala, katera založba stoji za njeno izbrano kreacijo, je Charlotte v svoji karizmatični maniri navdušeno odgovorila “Darling, Donatella VERSACE, VERSACE, VERSACE”.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Charlotte Tilbury

Že dolgo nismo videli Ariane …

Čeprav Ariana Grande ob njenem novem albumu sporoča We can’t be friend, je modna srenja to sporočilo razumela nekoliko drugače. Kot kaže, po kultni temi Heavenly Bodies številni zvezdniki dolgo niso prišli na prireditev Met Gala. Tako kot Lano Del Rey smo tudi Ariano Grande končno videli na zeleni preprogi, šest let po njenem zadnjem nastopu.

Tokrat smo dobili – obleko Schiaparelli, kromiran videz ličil, ki izraža kozmično estetiko kozmetične znamke slavne pevke, in nov vpogled.

In ker smo pred kratkim dobili novo glasbo, sklepamo, da je bil modni namig namenjen Arianini igralski veji. Ker že dolgo snema film Wicked, mnogi nestrpno pričakujejo napovednik tega projekta. Na vprašanje, ali nam lahko poveste kaj o filmu Wicked – je pevka dejala, da nekaj prihaja zelo kmalu in da bomo veliko bolje vedeli, za kaj gre.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Ariana Grande

*Tekst je prevzet iz portala Journal.rs.*

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri