Trgovine s konceptom, ki so polne modnega in ustvarjalnega navdiha
Trgovine s konceptom, ki so polne modnega in ustvarjalnega navdiha

Trgovine s konceptom, ki so polne
modnega in ustvarjalnega navdiha

Čeprav glede na statistike oblačila in modne dodatke čedalje raje kupujemo preko spletnih trgovin, pa nič ne more nadomestiti brskanja po lično urejeni in dobro založeni trgovini. Še posebej, če ta pod eno streho združuje več zanimivih oblikovalcev, rokodelcev in skrbno izbranih znamk. Trgovine s konceptom so naša priljubljena destinacija, kadar si zaželimo kak poseben modni kos, unikatno darilo (lahko tudi zase) ali le brskanja za navdihujočo modo. Tokrat smo zato pripravili seznam najlepših trgovin s konceptom pri nas, kjer boste našli čudovita dela slovenskih in tujih modnih oblikovalcev.

1. Tvornica

V novem kulturnem in ustvarjalnem središču Rog se nahaja trgovina s konceptom Tvornica. Gre za premišljeno kuriran prostor, kjer se tvori, ustvarja in prodaja dela slovenskih oblikovalk/cev, grafik ter modnih dodatkov. Tam boste torej našli tako prenovljeno pohištvo in umetniška dela, kot tudi modne kose znamk Neon Rabbit, Bubalina Design Studio, Ovivia, Stojanovski Couture, Lea Behek, 9820 creations by KS in druge.
Tvornica, Trubarjeva 72 (vhod iz Petkovškovega nabrežja), Ljubljana

2. ZOOFA

Zadruga slovenskih modnih oblikovalcev je že pred 10 leti stopila skupaj in odprla čudovit prostor, kjer pod eno streho združujejo lokalne umetnike. V Zoofi najdemo sledeče oblikovalce in modne znamke: Princip, Tina Pavlin, Renata Bedene, ÆMONA, Simona Kogovšek, Firma by Sanja, Patricia Pie in Bavid Bacali. Poleg njihovih kreacij tam redno gostujejo tudi oblikovalci nakita in modnih dodatkov, občasno pa pripravijo tudi pop up prezentacije drugih oblikovalcev.
ZOOFA, Miklošičeva 4, Ljubljana| www.zoofa.si

3. Pentlja Concept store

Priljubljena ljubljanska trgovina s konceptom se je pred kratkim preselila na obalo in v prostore Grand Hotela Koper. Tam deluje z enako zasnovo in sicer se lahko naužijete čudovite mode, v središču katere so prefinjeni damski kosi, popolni za posebne priložnosti. Poleg unikatnih modnih kosov tam najdemo tudi kozmetične izdelke, sveče, knjige založbe Vida, dekorativne predmete – skratka, odličen izbor daril zase in za bližnje.
Pentlja Concept store, Grand Hotel Koper, Pristaniška 3, Koper | pentljaconceptstore.com

4. Galerija KAR=IN

Na Tavčarjevi v Ljubljani domuje Galerija KAR=IN, trgovina s konceptom, kjer se resnično lahko naužijemo lepega dizajna. Med modnimi kreacijami najdemo harmonično mešanico med klasičnimi kosi ter unikatnosti slovenskega oblikovanja. Združuje namreč znamke, kot so JSP, Pier Noir, Janja Videc, Darja Malesic, Lazovski, Kroceta, Nelizabeta in druge. Poleg oblačil in modnih dodatkov vas bo navdušila tudi zbirka pohištva ter dekorativnih elementov, kot so svetila, stojala in izbrana umetniška dela.
Galerija KAR=IN, Tavčarjeva 3, Ljubljana | www.kar-in.si

 

5. Extraordinary

Trgovina Extraordinary. je več kot znamka ali trgovina. Z ozaveščanjem o pomenu trajnostne mode in poštene proizvodnje se namreč trudijo izboljšati vpliv na okolje in prispevati k uvajanju pozitivnih sprememb. V njihovi trgovini s trajnostnim konceptom bomo zato našli znamke, ki oblikujejo sodoben in okolju prijazen življenjski slog: Closed, Veja, Viva’s, Rains, Sisi, Extraordinary., Ecoalf, American Vintage, Mud Jeans, Devotion Twins in druge. Poleg oblačil, obutve in modnih dodatkov, lahko nakupujemo tudi keramiko, dišave, knjige, plakate in druge drobne predmete.
Extraordinary., Novi trg 6, Ljubljana | extraordinary.si

Naloži več
Zapri