Iščete modni kos z zgodbo? To so vintage trgovine z najboljšimi modnimi zakladi pri nas!
Iščete modni kos z zgodbo? To so vintage trgovine z najboljšimi modnimi zakladi pri nas!

Iščete modni kos z zgodbo? To so vintage trgovine z najboljšimi modnimi zakladi pri nas!

Izredno nas veseli, da je tudi pri nas vintage in moda iz druge roke vse bolj priljubljena, saj to pomeni, da nam po modne zaklade ni več potrebno v tujino. Vse več je namreč tudi pri nas trgovin in butikov, ki ponujajo oblačila in modne dodatke, ki so nekoč že bili nošeni (in občudovani), pa bodo sedaj dobili novo priložnost in novo življenje. Gotovo je za to zaslužna vse večja zavest k trajnostni potrošnji, po drugi strani pa modni navdušenci radi izstopamo s posebnimi kosi, ki jih ni mogoče kupiti nikjer drugje.

Kakorkoli že, vintage in second hand moda doživljata svoj razcvet in mi smo pripravili seznam vintage trgovin, kjer lahko najdemo največje modne zaklade!

Reinkarmika

Vse vintage kose Reinkarmike ročno izbere ustanoviteljica Karmen. Skrbno si prizadeva zagotoviti kakovostna oblačila in dodatke. Seveda, vsi vintage predmeti imajo nekaj znakov obrabe ali so rahlo zbledeli zaradi starosti, a ravno to je čar že nošenih in starejših kosov, saj jim to daje karakter. Prikupna trgovinica sredi Kobarida je prava zakladnica skrbno izbranih kosov, od kavbojk in lahkotnih oblek, do čudovitih torbic in nakita. Karmen pa ima izredno oko tudi za izbor jaken in plaščev, v trgovini pa boste našli tudi lepo selekcijo vse bolj priljubljenih kimonov.
Reinkarmika, Trg Svobode 12a, Kobarid | www.reinkarmika.com

Moje Tvoje

Butik v središču stare Ljubljane ponuja natančno izbrana rabljena in vintage oblačila po ugodnih cenah, tako za ženske, kot moške. V trgovini Moje Tvoje boste našli tudi vrhunske blagovne znamke (če boste le dovolj vztrajno brskali), kavbojke, obleke, kostime, jakne, krila in modne dodatke. So tudi prijazni mladim umetnikom in oblikovalcem, zato ponujajo svoj prostor kot galerijo za slikarske in fotografske razstave ter unikatni nakit ročno izdelanih mladih slovenskih oblikovalcev. Vsi artikli so brez napak in predoprani, so pa tudi okolju, strankam in živalim prijazni.
MojeTvoje, Mestni trg 8, Ljubljana | www.mojetvoje-secondhand.si

Indigo second hand

Na spletnem mestu indigosecondhand.com najdemo bogato izbiro modnih kosov iz druge roke po ugodnih cenah. Trenutno je na voljo pomladno-poletna kolekcija, ki je polna lahkotnih oblačil, pisanih srajc, kopalk, kratkih hlač, plaščev, telovnikov in kril. Med zakladi boste našli tudi luksuzne znamke, kot so Prada, Gucci in Dolce&Gabbana. Indigo second hand izdelke pošilja po celi Evropi, možen pa je tudi osebni obisk v showroomu v Idriji, po predhodnem naročilu.
@indigo_secondhand_shop

2nd chance

Če iščete pred-ljubljene kose znanih in prestižnih modnih znamk, je simpatičen butik na Trubarjevi v Ljubljani pravi naslov. 2nd chance, kot že samo ime pove, daje drugo priložnost modnim kosom, ki si to vsekakor zaslužijo. Brskate lahko med številnimi priljubljenimi znamkami modnih hiš, kot so Chanel, Louis Vuitton, Prada, Balenciaga, Max Mara, Maison Margiela, Gucci, Louboutin in druge. Večina kosov je v izvrstnem stanju, najdemo pa lahko številne sladkorčke, ki so zaznamovali modni svet.
2nd chance, Trubarjeva 32, Ljubljana | @2ndchanceslo

Divas Vintage Shop

Še en izvrsten vintage butik v Ljubljani, ki za zidovi na Gosposvetski ulici skriva marsikateri zanimivi modni kos. Predvsem boste tam našli priljubljene slovenske znamke in ikonične kose, kot so Murini plašči. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji modnih dodatkov – odlična je izbira nakita, pokrival, šalov, obutve in torbic. Divas Vintage Shop je čaroben prostor, ki spominja na zgodbo Alice v čudežni deželi, saj nikoli ne veš na kateri zaklad lahko naletiš. Del ponudbe lahko najdemo tudi v njihovi Etsy trgovini.
Divas Vintage Shop, Gosposvetska 5, Ljubljana | @divas.vintage

Relay of Youth Vintage

Verjetno eden najbolj priljubljenih Instagram profilov z vintage in modo iz druge roke pri nas. Relay of Youth Vintage je odlična destinacija za vse, ki imajo radi stil casual Americana, saj boste našli znamke, kot so Lacoste, Polo Ralph Lauren, Guess, Fila, Carhartt, adidas in podobne druge. Trgovina deluje izključno na Instagramu, kjer novo ponudbo osvežujejo tedensko, pripravljajo pa tudi pop up dogodke, največkrat v Ljubljani, običajno vsak mesec ali vsake dva meseca.
@relayofyouthvintage

Foto: Instagram (@relayofyouthvintage; @reinkarmika)

Naloži več
Zapri