Brad Pitt in Penélope Cruz v novi Chanelovi kampanji obudila klasiko francoskega filma
Brad Pitt in Penélope Cruz v novi Chanelovi kampanji obudila klasiko francoskega filma

Brad Pitt in Penélope Cruz v novi Chanelovi kampanji obudila klasiko francoskega filma

V okviru predstavitve kolekcije The Fall-Winter 2024/25 RTW na aktualnem tednu mode v Parizu so se poklonili klasiki francoske kinematografije, filmu Un homme et une femme, režiserja Clauda Leloucha. Omenjeni naslov je leta 1967 na podelitvi oskarjev prejel dva zlata kipca, ki ju je osvojil v kategorijah najboljši scenarij in najboljši tuji film. In v naslednjih desetletjih je dosegel kultni status …

Naslovni vlogi sta takrat zaupali Anouk Aimée in Jean-Louisu Trintignantu, film pa spremlja še danes prepoznavna glasbena podlaga Francisa Laija. Tokrat sta ikonične prizore iz filma odigrala Brad Pitt in Penélope Cruz.

Par najdemo med vožnjo z avtomobilom, čemur sledi prizor večerje v restavraciji. Vendar so tokrat vloge spolov obrnjene v primerjavi z izvirnikom. Nizozemska manekenka Rianna Van Rompaey, ki igra natakarico, pride prevzeti njihovo naročilo. Pripoved se začne s Penélopeinim vprašanjem, kaj naj je za večerjo. “Kaj pa zrezek?” vpraša Brad, Penélope pa odgovori: “Mmm, ja, to se dobro sliši.”

Naročita dve specialiteti francoske kuhinje. Chateaubriand, srednje pečen zrezek, a brez predjedi. “Mislim, da je jezna na nas. Zagotovo ni zadovoljna”, opazi Brad, na kar prejme vprašanje partnerke: “Ali želiš, da jo osrečimo?”, bo z nasmehom povedala Penelope, ki nato natakarici zastavi pomenljivo vprašanje: “Oprostite, ali so proste sobe?”.

Chanel film

Prizori so posneti črno-belo, posnetki pogovora v restavraciji pa se prepletajo s posnetki, posnetimi med vožnjo z avtomobilom in sprehodom po plaži. Film je režiral Inez & Vindooh, nizozemski umetniški par. Film je po objavi vzbudil veliko zanimanje med uporabniki družbenih omrežij. Mnogi med njimi so si želeli videti njeno daljšo različico, torej predelavo z omenjenimi igralci.

Cel film si lahko ogledate spodaj.

Foto: Instagram ( @chanel), Screenshot

Naloži več
Zapri