Govorice so bile potrjene, to bo novi James Bond
Govorice so bile potrjene, to bo novi James Bond

Govorice so bile potrjene, to
bo novi James Bond

James Bond je ena najbolj znanih filmskih serij v zgodovini. Prvi film o James Bondu je izšel leta 1962, od takrat pa je bilo posnetih še 24 filmov. Ljubljeni agent je napisal Ian Fleming, dela pa za britansko tajno agencijo MI6 pod kodnim imenom 007. Elegantna obleka, martini in Bondove dekleta so le nekateri od simbolov slavnega tajnega agenta. Skozi 61 let obstoja so Bonda utelešali različni igralci, … Ti so po vrsti: Sean Connery, David Niven, George Lanzeby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan in Daniel Craig.

Daniel Craig je že pred časom napovedal, da se poslavlja od lika, leta pa se šušlja, kdo bi lahko bil novi James Bond. Vsak ima svojega favorita in omenjenih je bilo veliko imen, a zdi se, da je eno ime prevladalo. Kdo bo novi Bond, James Bond?

Novi James Bond

Novi favorit

Kot Craigove zamenjave so bili omenjeni Henry Cavill, Idris Elba, Tom Hardy, James Norton, Richard Madden, če naštejemo le nekaj imen. Producentka Bonda Barbara Broccoli je navajala britanskega igralca Aarona Taylor-Johnsona kot svojega favorita. Številni mediji so poročali, da je Taylor-Johnson zelo blizu temu, da postane novi Bond. Zdaj pa je tudi uradno prispela novica, da bo igralec konec tedna podpisal pogodbo. Še marca lani naj bi se igralec srečal z Broccolijevo in jo navdušil. Producent si tudi želi, da bi naslednji igralec igral Bonda naslednjih 15 let, kar 33-letnega Taylor-Johnsona zagotovo postavlja v odličen položaj proti Cavillu, Elbi in Hardyju, ki so vsi starejši od 40 let.

Novi James Bond

Kdo je Aaron Taylor-Johnson?

Aaron Taylor-Johnson je nadarjen igralec, ki je svojo igralsko kariero začel v manjših vlogah v predstavah, TV filmih in serijah. Njegova prva pomembna vloga je bila leta 2009 v biografskem filmu Nowhere Boy, v katerem je igral Johna Lennona. Film je režirala njegova sedanja žena Sam Taylor-Johnson. Lennonov nastop mu je prinesel tudi nekaj nominacij in nagrad kot najboljši novi obraz. Leto kasneje, leta 2010, je nastopil kot glavni junak v filmu Kick-Ass. Film temelji na istoimenskem stripu o superjunakih Davida Lizewskega/Kick-Assu. Ta vloga mu je prinesla nominacijo za nagrado BAFTA Rising Star in film je pridobil veliko popularnost.

Uspehe je nadaljeval s priredbo Ane Karenine in pridružitvijo Marvelu. Taylor-Johnson je igral Quicksilverja v vesolju Marvel in se pojavil v filmu Avengers: Age of Ultron. Prihodnje leto bo izšel Marvelov film Kraven the Hunter, ki predstavlja nov Marvelov lik. Vlogo je zaupal ravno Taylor-Johnsonu. Igralec je največ pozornosti kritikov požel za vlogo v trilerju Toma Forda Nocturnal Animals, za katero je prejel tudi zlati globus za najboljšo stransko vlogo.

Novi James Bond

Bo Christoper Nolan režiser novega filma o agentu 007?

Čeprav tudi ni uradno potrjeno, je zelo verjetno, da bo režisersko taktirko naslednjega filma o Jamesu Bondu prevzel Christopher Nolan. Ali bo njegova vpletenost vplivala na izbiro glavnega igralca, je tudi vprašanje, saj je Nolan znan po tem, da sodeluje s posebnimi igralci in tudi stalnimi sodelavci. Toda Taylor-Johnson je z Nolanom že sodeloval. V njegovem filmu Tenet je imel manjšo vlogo, v javnosti pa ni skrival navdušenja nad režiserjem. Ko je leta 2020 govoril o svoji vlogi v Tenetu, je dejal, da je lobiral, da bi ga Nolan zaposlil, in da ni pomembno, kako majhna je vloga, le želel je biti v njegovi prisotnosti.

Foto: Profimedia, IMDb

Naloži več
Zapri