Glasbeni dvojec freekind. širita dobre novice z navdihujočim novim singlom Good News
Glasbeni dvojec freekind. širita dobre novice z navdihujočim novim singlom Good News

Glasbeni dvojec freekind. širita dobre novice z navdihujočim novim singlom Good News

“Potrebujemo več lepote, več veselja in dnevni odmerek dobrih novic,” je sporočilo glasbenega dvojca freekind., ki ga sestavljata Nina Korošak – Serčič na bobnih ter Sara Ester Gredelj na vokalu, in ga posredujeta z novim singlom Good News. V svetu, ki ga pogosto preplavlja negativnost, tako dvojec z edinstveno mešanico R&B-ja, jazza, popa in soula ponovno izstopi kot žarek svetlobe. Skladba vas povabi k plesu med vsakdanjimi opravili, predvsem pa je navdih, kako zelo za dobro počutje potrebujemo pozitivne impulze. Se strinjate? Mi se.

freekind. foto: Jan Filip Jordan Frangeš

V Groningenu na Nizozemskem sta Nina in Sara leto 2024 začeli kot prejemnici mednarodne nagrade Music Moves Europe, namenjene evropskim vzhajajočim umetnikom. Slovenski glasbeni prostor pa jima je namenil kar tri nominacije za nagrado zlata piščal, in sicer v kategorijah novinec leta, izvajalec leta in album leta. Dobra novica je tudi uvrstitev na seznam »IMPALA 100 Independent Artist To Watch 2024«, lestvica združenja nedvisnih založb IMPALA, ki vsako leto izpostavi 100 najboljših mladih glasbenih sil.

freekind. foto: Jan Filip Jordan Frangeš

#GiveMeGoodNews

Vse svoje sledilce pa Nina in Sara nagovarjata tudi s ključnikom #GiveMeGoodNews in jih vabita, da delijo dobre novice in spletu ponudijo dnevni odmerek dobrih vibracij in optimizma. Pod režijsko taktirko videospota se je podpisal Jan Filip Jordan Frangež. Spot pa nas zapelje med šolske hodnike, dvojec pa freekind. pa se predstavi v njuni do danes najbolj igrivi podobi. Ob tem, da na obraze nariše nasmeh, gledalca pa povabi k plesu med vsakdanjimi opravili.

Dvojec ima za letos vznemirljive načrte. Good News bo namreč naslov nove izdaje v obliki mini plošče (EP) in bo nasledil dolgometražni prvenec Since Always and Forever (2023). Slednji je dobil mesto tudi na lestvici najboljših albumov 2023 po izboru urednikov na radiu KEXP, med drugim pa so songe vrteli tudi na sloviti postaji BBC6 v Veliki Britaniji. Do septembra, ko pride album, pa ju čakajo številni koncerti po Evropi.

Prihajajoči koncertni nastopi:

  • 4. 5. 2024 – Festival de la JOURNEE DE L’EUROPE, Pariz, Francija
  • 11. 5. 2024 – Focus, Wales, Wrexham, Velika Britanija
  • 16. 5. 2024 – The Great Escape, Brighton, Velika Britanija
  • 23. 5. 2024 – I Boat, Bordeaux, Francija
  • 29. 5. 2024 – Rockhouse bar, Salzburg, Avstrija

Foto: Jan Filip Jordan Frangež, Instagram (@freekindmusic)

Naloži več
Zapri