Pripravili smo seznam koncertov svetovnih zvezd v Evropi, na katere lahko gremo
Pripravili smo seznam koncertov svetovnih zvezd v Evropi, na katere lahko gremo

Pripravili smo seznam koncertov svetovnih zvezd
v Evropi, na katere lahko gremo

Ta teden sta 50 Cent in Busta Rhymes nastopila v Zagrebu in navdušila občinstvo. Ob takšnem dogodku se vedno spomnimo, da so koncerti ena naših najljubših oblik zabave. Glasba združuje svet in ni boljšega pokazatelja tega kot odličen koncert. Letošnje leto se počasi izteka, leto 2024 pa nam prinaša peščico velikih imen, ki se se že oziroma se bodo podala na glasbeno turnejo. Sestavili smo seznam koncertov megapopularnih zvezdnikov v letu 2024, na katere se lahko odpravite nekam v soseščino.

Koncerti u 2024.

Taylor Swift

Taylor Swift, zagotovo ena trenutno najbolj priljubljenih pevk in tekstopistk, se mudi na svoji turneji Eras, ki je že postala kultna uspešnica. Hkrati se prikazuje njen koncertni film Taylor Swift: The Eras Tour, ki kinodvorane spremeni v koncerte. Prihodnje leto, od maja naprej, bo Taylor nastopila v več evropskih državah. Datumi so objavljeni za Združeno kraljestvo, Nemčijo, Francijo, Španijo, Italijo, Portugalsko, Nizozemsko, Švico, Avstrijo in Poljsko. Nam najbližji koncert bo poleti, 9. avgusta, na Dunaju. Vstopnic ni več veliko, zato pohitite, no, cene so res vrtoglave.

Koncerti u 2024.

Coldplay

Britanska pop-rock skupina Coldplay je maja letos začela serijo stadionskih koncertov, ki jim sledi turneja Music of the Spheres. To poletje so podaljšali evropsko turnejo in dodali nove datume. Nastopali bodo v Grčiji, Romuniji, Madžarski, Italiji, Nemčiji, Finski in Avstriji. Coldplay bo v naši bližini maja in avgusta v Budimpešti oziroma na Dunaju. Prodaja vstopnic se je začela že poleti, zato pohitite in si zagotovite vstopnice.

Koncerti u 2024.

Rammstein

Zaradi neverjetne odrske postavitve, ki je vsako leto bolj nora, slovi nemška metalska zasedba Rammstein kot ena najbolj spektakularnih, kar jih lahko vidimo v živo. Od maja 2024 bodo nastopali po vsej Evropi, in sicer od Nemčije, Češke, Francije, Španije, Italije, Grčije, Belgije, Avstrije, Nizozemske do Danske, 24. maja pa prihajajo v Beograd.

Koncerti u 2024.

Niall Horan

Tudi irski kantavtor Niall Horan, bolj znan kot del megapopularne fantovske zasedbe One Direction, načrtuje evropsko turnejo v letu 2024. Slednja se bo začela februarja z nastopi v več mestih Združenega kraljestva, nato se bo Niall preselil v Belgijo, Francijo, Nemčijo, Dansko, Norveško, Švedsko, Poljsko, Španijo in Nizozemsko. Nam najbližja koncerta sta 17. marca v Pragi in 21. marca v Milanu.

Koncerti u 2024.

Jonas Brothers

Za brate Jonas bo leto 2024 zelo delovno, saj so svoji evropski turneji dodali veliko število koncertov. Igrali bodo na stadionih v Poljski, Norveški, Nemčiji, Danski, Španiji, Franciji, Italiji in mnogih drugih državah. Če ste zvesti oboževalci te trojice, se boste lahko odpravili na koncert v svoji bližini, predlagamo Dunaj, kjer bodo 1. junija.

Koncerti u 2024.

Depeche Mode

Tudi ikone elektronske glasbe, Britanci Depeche Mode, bodo naslednje leto igrali v Evropi. Turnejo za svoj petnajsti studijski album Memento Mori so začeli že marca. Mestom, kjer bodo nastopili, so dodali še Amsterdam, Hamburg, Prago, Pariz, Barcelono, Milano, če naštejemo le nekatere. Najbližje Ljubljani bosta koncerta 26. marca v Budimpešti in 30. marca v Milanu. Turneja je svojevrsten poklon lani preminulemu Andyju Fletcherju, enemu izmed ustanoviteljev te zasedbe.

 

Koncerti u 2024.

Olivia Rodrigo

Prihodnje leto bomo imeli priložnost poslušati tudi ameriško kantavtorico Olivio Rodrigo. Evropsko turnejo bo začela maja v Angliji, kjer bo nastopila v treh mestih, nato se bo preselila v Belgijo, Nizozemsko, Norveško, Dansko, Nemčijo (kar štirje nastopi), Italijo, Francijo, Španijo, Švico in Portugalsko. Nam najbližje bo v 5. junija v Frankfurtu. Če pa načrtujete potovanje v eno izmed zgoraj naštetih mest, predlagamo, da se odpravite na pot v času njenega koncerta.

Koncerti u 2024.

Rod Stewart

Še ena glasbena legenda, ki ima svojo evropsko turnejo leta 2024, je Rod Stewart. Prihodnje leto bo Rod nastopil v mestih Nemčije, Nizozemske, Poljske, Slovaške, Švice, Češke in Italije, nam najbližji pa bo njegov koncert 22. junija v Budimpešti.

Ostale datume za koncerte naštetih izvajalcev si lahko ogledate na povezavi, kjer lahko tudi kupite vstopnice.

 

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri