Raiven in z njo Slovenija se je uvrstila v finale Evrovizije! Kdo so še ostali finalisti?
Raiven in z njo Slovenija se je uvrstila v finale Evrovizije! Kdo so še ostali finalisti?

Raiven in z njo Slovenija se je uvrstila v finale Evrovizije! Kdo so še ostali finalisti?

Včeraj se je v Malmu, Švedskem obalnemu mestu, odvijal prvi polfinalni večer v tekmovanju za Evrovizijo. Med 15 nastopajočimi državami je kot deveta po vrsti nastopila tudi naša predstavnica Raiven. S svojim dramatičnim nastopom za pesem Veronika je tako navdušila občinstvo (po vsem svetu), da se je na željo vseh nas uvrstila v finalni izbor. Ta bo na sporedu to soboto, 11. 5., ob 21h, v živo pa lahko prenos spremljate na YouTube kanalu Eurovision Song Contest.

Kdo je nastopal?

Na včerajšnjem predizboru so nastopile države: Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Slovenija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg. Poleg njih smo lahko uživali še v nastopih Francije, Švedske in Nemčije, ki spadajo pod “velikih 5” in so avtomatsko kvalificirane za nastop v finalu.

Kdo nas je navdušil?

Seveda je okus za glasbo zelo subjektiven, a vseeno ne moremo mimo omembe nekaterih nastopov, ki so zaradi odrske navzočnosti in scenografije resnično izstopali. Med njimi je gotovo hrvaški zastopnik Baby Lasagna s pesmijo Rim Tim Tagi Dim, Irska predstavnica Bambie Thug, ki se opredeljuje kot nebinarno in je nastopila z udarno pesmijo Doomsday Blue ter Finska predstavnika Windows95man s parodičnim nastopom za pesem No Rules!.

 

Kdo gre naprej?

V finalni izbor, ki se torej odvija to soboto, so se uvrstile naslednje države: Srbija, Portugalska, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Ciper, Hrvaška, Irska in Luksemburg. To pomeni, da je izpadlo pet predstavnikov, in sicer Poljska, Islandija, Avstralija, Moldavija in Azerbajdžan.

Foto: Instagram (@eurovision; @raivenofficial)

Naloži več
Zapri