Sledimo zgodovini: prisluhnite novi in hkrati zadnji pesmi skupine Beatles
Sledimo zgodovini: prisluhnite novi in hkrati zadnji pesmi skupine Beatles

Sledimo zgodovini: prisluhnite novi in
hkrati zadnji pesmi skupine Beatles

Beatlesi spet pišejo zgodovino! To so naslovi, ki so zakrožili po svetovnih medijih po uradni objavi njihove zadnje pesmi Now and Then.

Naslov Now and Then, zdaj in potem, simbolično priča o pomenu nove pesmi britanske zasedbe, ki je vzbudila zanimanje svetovne javnosti. Gre za pet desetletij dolgo zgodbo in nekakšno zadnje poglavje sage ene najslavnejših glasbenih skupin.

Prvotno posneto kot demo, je Now and Then okoli leta 1977 napisal in zapel John Lennon. S tem posnetkom so se Paul, George in Ringo prvič ukvarjali že februarja 1995, kot z delom projekta The Beatles Anthology, a je ostal nedokončan, deloma zaradi tehnološko nemogočih izzivov pri obdelavi vokalov, ki jih je John posnel na kaseto v sedemdesetih letih.

The Beatles

Dolga leta je kazalo, da pesem nikoli ne bo dokončana, a je k srečnemu koncu zgodbe pripomogel razvoj tehnologije. Programski sistem, ki so ga razvili Peter Jackson in njegova ekipa in ki je bil uporabljen med produkcijo dokumentarne serije Get Back, je končno utrl pot za ločitvi Johnovega vokala od njegovega klavirskega dela.

Izid te pesmi spremlja dokumentarni film The Beatles Last Song, ki si ga lahko ogledate spodaj. Dobesedno imamo priložnost biti priča zgodovini.

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri