Ste velik oboževalec Disneyja? Potem te razstave ne smete zamuditi
Ste velik oboževalec Disneyja? Potem te razstave ne smete zamuditi

Ste velik oboževalec Disneyja? Potem te
razstave ne smete zamuditi

Zapuščina Disneyja sega sto let nazaj. Ni je generacije, ki ne bi odraščala ob njegovih risankah z nekaterimi najbolj prepoznavnimi liki v zgodovini. Disneyjevi oboževalci filmov, serij in zabaviščnih parkov po vsem svetu lahko zdaj uživajo v edinstveni izkušnji, ki jo ob stoletnici ustvarjanja ponuja Disneyjeva razstava.

Disney izložba

Vse se je začelo z malo miško

Vse se je začelo z animiranim likom, imenovanim Miki Miška, ki ga je ustvaril  Walt Disney. Stoletje pozneje je Disney postal eden največjih medijskih konglomeratov na svetu. To dokazuje tudi zadnja razstava. Razstava Disney 100 slavi kultne like in zgodbe, ki so pritegnile srca ljudi po vsem svetu, ter stoletno tradicijo, zaradi katere je danes to, kar je. Obiskala je že Chicago in Kansas City, zdaj pa se mudi v Evropi, natančneje v Londonu.

Disney izložba
Disney izložba

Vizualna in slušna poslastica

Disneyjeva razstava predstavlja več kot 250 redko videnih predmetov iz priljubljenih in slavnih zgodb. Gre za globalno praznovanje vsega Disneyjevega. Od klasik, kot sta Miki Miška in Snjeguljčica in seadm palčkov, do nekaterih novejših del, kot sta Ledeno kraljestvo in Encanto. Razstava omogoča raziskovanje sto let čudes na edinstven način, tudi vpogled v zakulisje nastajanja nekaterih najbolj znanih likov, filmov in atrakcij, kot sta Disneyland in Disneyworld.

Razstava je sestavljena iz desetih neverjetnih, domiselnih in tematskih galerij, ki prikazujejo filmske projekcije, interaktivne in izjemne instalacije ter vznemirljive informacije o določenih Disneyjevih stvaritvah. Pravi raj za vsakega Disneyjevega navdušenca, ki obiskovalce popelje skozi vseh sto let zgodovine.

Disney izložba
Disney izložba
Disney izložba
Disney izložba
Disney izložba
Disney izložba

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri