Japonski umetnik Tadashi Kawamata znova blesti z instalacijo v Parizu
Japonski umetnik Tadashi Kawamata znova blesti z instalacijo v Parizu

Japonski umetnik Tadashi Kawamata znova
blesti z instalacijo v Parizu

Zavoljo sejma Paris+ par Art Basel 2023 je arhitekturna in oblikovalska organizacija Liaigre povabila japonskega umetnika Tadashija Kawamato, da ustvari umetniško instalacijo na fasadi in v tretjem nadstropju svoje pariške palače na 77 Rue du Faubourg Saint-Honoré. To umetniško delo, imenovano “Gnezdo v Liaigreju”, je sestavljeno iz recikliranega lesenega pohištva, zloženega drug čez drugega. Vse povezano med sabo v duhu svobode in spontanosti.

Avantgarda

Tudi s tem delom Tadashi Kawamata nenadoma in nepričakovano posega v urbani prostor in odpira vprašanje grajenih oblik mesta in naše izkušnje z njimi. Od svojega otroštva na japonskem otoku Hokaido do statusa mednarodnega umetnika Tadashi Kawamata dosledno vnaša čaroben pridih v mesta, kjer ustvarja. Njegove instalacije na kraju samem vzpostavljajo dialog med umetnostjo in arhitekturo, zunanjim in notranjim prostorom, preteklostjo in sedanjostjo. Danes velja za enega najvplivnejših še živečih japonskih umetnikov.

Tadashi Kawamata

Tadashi Kawamata v svojih umetninah pogosto uporablja reciklirane materiale ter les in druge naravne materiale, da ustvari začasne strukture, ki se zlijejo z okolico. Te instalacije gledalce pogosto izzovejo k razmišljanju o prostoru in okolju na nove načine. Njegova umetnost odpira vprašanja o odnosu med ljudmi in okoljem ter med umetnostjo in arhitekturo. Tudi to delo bo žgečkalo domišljijo vseh prebivalcev in obiskovalcev Pariza, in sicer do 25. marca prihodnje leto.

Foto: Instagram

Naloži več
Zapri