Bovec, znan po osupljivih naravnih lepotah in pustolovskih športih, je pravkar pozdravil novo restavracijo, ki obljublja, da bo dvignila lokalno kulinarično sceno – Bistro 9:45. Ta nedavno odprti bistro pritegne pozornost zaradi svežega in kreativnega menija ter elegantnega vzdušja, zaradi česar ga obiskujejo tako domačini kot turisti.
Meni: Spoj tradicije in inovativnosti
Bistro 9:45 ponuja premišljeno kuriran meni, ki prepleta sodobne okuse s tradicionalnimi slovenskimi sestavinami. Jedi so sezonske, s poudarkom na svežih, lokalno pridelanih proizvodih. Jedilnik se redno spreminja, kar zagotavlja, da so gostje ob vsakem obisku deležni nečesa novega in vznemirljivega.
Pričakujte, da boste našli čudovito obložene jedi, ki prikazujejo kuharjevo ustvarjalnost in tehnične sposobnosti. Meni vključuje različne možnosti, od svežih rib in morskih sadežev do sočnih mesnih jedi in vegetarijanskih ponudb, vse prežete s sodobnim pridihom.
Nekatere izstopajoče jedi vključujejo:
- sashimi postrvi, kumara, emulzija soka kumare, tostiran sezam
- goveji tatar, konfitiran česnik, pesto zelišč, konjak
- raviol s kremo gob, timijan, limonino olje, rjavo maslo
- jelonov carpaccio, hruška, limetina emulzija, tostiran lešnik, bovški sir
Za sladkosnede Bistro 9:45 ponuja dekadentne sladice, kot so domači sorbeti in bogati čokoladni fondanti, kot nalašč za zaokrožitev nepozabnega obroka.
Spoznajte kuharja: Erika Batagelja
Na čelu Bistroja 9:45 je chef Erik Batagelj, ki je s svojim kulinaričnim znanjem v Bovec prinesel nov val gastronomske ustvarjalnosti. Erik, znan po svoji strasti do vrhunskih jedi in predanosti lokalnim sestavinam, slovi po tem, da tradicionalne jedi povzdigne s sodobnimi tehnikami. Njegove izkušnje in talent v kuhinji se pokažejo v vsaki jedi, ki jo ustvari.
Ljubezen chefa Erika do slovenske kuhinje je razvidna iz načina pridobivanja sestavin in spoštovanja regionalnih okusov. Njegova filozofija je preprosta: pustite sestavinam, da govorijo same zase, medtem ko s sodobnimi metodami kuhanja izboljšate njihove naravne okuse. Rezultat je obedovalna izkušnja, ki deluje hkrati znano in inovativno.
Koncept: spodbujanje lokalnosti
Koncept Bistroja 9:45 temelji na slavljenju lokalnih sestavin in ponudbi gostom edinstvenega okusa regije, hkrati pa vključuje globalne vplive. Kuharski mojster Erik Batagelj je ponosen na pridobivanje od lokalnih kmetov, ribičev in zbiralcev krme, kar zagotavlja, da je vsaka jed čim bolj sveža in trajnostna.
Jedilnik je zasnovan tako, da ponuja nekaj za vsakogar, od sladokuscev, ki želijo raziskati najnovejše kulinarične trende, do tistih, ki iščejo prijetne jedi, ki odražajo lokalno kulturo. Jedi so pripravljene s poudarkom na preprostosti, pri čemer pustijo visokokakovostnim sestavinam, da zasijejo, hkrati pa vključujejo kreativne in nepričakovane kombinacije okusov.
Bistro 9:45 prav tako poudarja sezonskost, kar pomeni, da se jedilnik spreminja z letnimi časi in vedno ponuja nekaj novega, kar je v skladu s tistim, kar je takrat najbolj sveže.
Lokacija in vzdušje
Bistro 9:45 se nahaja v osrčju Bovca in ima odlično lokacijo, zaradi česar je idealen kraj za sproščen obrok po dnevu raziskovanja doline Soče ali udeležbe v eni od številnih dejavnosti na prostem v okolici. Sodobna, a udobna notranjost bistroja se ponaša s čistimi linijami, poudarki iz naravnega lesa in mehko osvetlitvijo, kar ustvarja prijetno vzdušje za goste.
Jedilnica nudi intimno okolje, kot nalašč za pare, majhne skupine ali celo samostojne popotnike, ki želijo uživati v gurmanskem obroku v mirnem okolju. Ne glede na to, ali uživate v lagodnem kosilu ali večerni večerji, je ambient topel in vabljiv, s skromno eleganco, ki dopolnjuje osupljivo ozadje gora.
Z inovativnim menijem, predanostjo lokalnim sestavinam in nadarjenim kuharskim mojstrom Erikom Batageljem na čelu je Bistro 9:45 pripravljen postati izstopajoča gostinska destinacija v Bovcu. Ne glede na to, ali iščete prefinjen obrok po dnevu avanture ali preprosto želite doživeti kreativno slovensko kulinariko, Bistro 9:45 ponuja izkušnjo obedovanja, ki je tako edinstvena in vznemirljiva kot okolica.
Foto: Instagram (@bistro_945)