“Cinnamon roll” palačinke: Odkrivamo najhitrejši in najokusnejši način za uživanje v cimetovih rolicah
“Cinnamon roll” palačinke: Odkrivamo najhitrejši in najokusnejši način za uživanje v cimetovih rolicah

“Cinnamon roll” palačinke: Odkrivamo najhitrejši in najokusnejši način za uživanje v cimetovih rolicah

Če obožujete dišeče, sladke cimetove rolice, vendar se vam zdi peka klasičnih cimetovih rolic prezahtevna ali predolga, imamo za vas odlično novico! “Cinnamon roll” palačinke združujejo vse najboljše iz tradicionalnih rolic s hitrostjo in preprostostjo priprave palačink, rezultat pa je popolnoma mehak, aromatičen in vizualno očarljiv zajtrk ali brunch.

Z nekaj preprostimi triki, med katerimi je tudi nanašanje cimetovega nadeva v popolnih spiralnih vzorcih s pomočjo vrečke, bodo te palačinke videti, kot da ste jih naročili v najboljši pekarni ali brunch baru, čeprav nastanejo kar v udobju vaše kuhinje. Pred vami je recept, ki ga boste, verjamemo, ponavljali vso zimo.

“Cinnamon roll” palačinke

Sestavine (za 6–8 palačink):

Testo:

  • 200 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • Ščepec soli
  • 50 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 250 ml mleka
  • 50 g stopljenega masla
  • 1 žlička vanilije

Cimetovo polnilo (za spirale):

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 20 g zmehčanega masla

Preliv:

  • 100 g maskarponeja
  • 2–3 žlice mleka ali sladke smetane (za redčenje)
  • Malo medu ali javorjevega sirupa po želji

Postopek priprave

  • V eni posodi zmešajte vse suhe sestavine. V drugi posodi stepite jajce, mleko, vanilijo in stopljeno maslo.
  • Obe zmesi združite in mešajte, dokler ne dobite gladkega testa brez grudic.
  • Maslo zmešajte z rjavim sladkorjem in cimetom. Nastalo zmes preložite v slaščičarsko vrečko ali v navadno plastično vrečko, ki ji odrežete vrh.
  • Segrejte ponev na srednji temperaturi in jo rahlo namastite.
  • Na ponev vlijte majhno količino testa (kot mini palačinko, približno 8–10 cm v premeru).
  • Iz vrečke spiralno nanesite cimetovo polnilo, začnite v sredini in se premikajte proti robu.
  • Pecite približno 2–3 minute, dokler se robovi ne strdijo in se na površini ne pojavijo mehurčki, nato palačinko obrnite in pecite še 1–2 minuti.
  • Maskarpone zmešajte z mlekom ali smetano ter dodajte malo medu, da dobite gladek, kremast preliv.
  • Prelijte palačinke tik pred postrežbo in uživajte v toplih, mehkih in dišečih spiralnih palačinkah s cimetom.
Naloži več
Zapri