Našli smo bolj zdravo alternativo čipsu – v obliki pečenih listov ohrovta
Našli smo bolj zdravo alternativo čipsu – v obliki pečenih listov ohrovta

Našli smo bolj zdravo alternativo čipsu –
v obliki pečenih listov ohrovta

V kategoriji prigrizkov čips pogosto odnese zmago. Mnogim predstavlja najljubši hrustljavi prigrizek, pa naj bo kupljen ali pripravljen doma, le redki se mu lahko uprejo. Kljub temu pa obstajajo določene alternative za tiste, ki iščejo bolj zdrave rešitve. Že smo ugotovili, da je ena izmed njih čips iz brokolija, zdaj pa je na vrsti še ena zelena zelenjava – ohrovt. Tokrat pripravljamo čips iz ohrovta.

Tako kot brokoli tudi ohrovt mnogi uvrščajo med t. i. superživila. Bogat je z različnimi vitamini, med katerimi izstopajo A, C in K, v prehrano pa ga lahko vključite na različne načine. Če niste ljubitelj njegovega okusa, ga preizkusite v obliki čipsa.

Za pripravo poleg listov ohrovta potrebujete olivno olje ter začimbe po izbiri. Celoten postopek ni zahteven, rezultat pa bo morda postal vaša nova najljubša možnost za prigrizek.

Sestavine:

  • dve pesti listov ohrovta
  • dve jušni žlici olivnega olja
  • sol, poper
  • čili kosmiči

Priprava:

Pečico segrejte na zelo nizko temperaturo – približno 100 stopinj. Medtem ko se pečica segreva, operite liste ohrovta in jih osušite s papirnato brisačo. Enakomerno jih razporedite po velikem pekaču in jih temeljito premešajte z olivnim (ali navadnim) oljem. Na koncu dodajte sol in poper, po želji pa tudi čili kosmiče.

Pekač postavite v pečico in glede na želeno stopnjo hrustljavosti pecite liste ohrovta približno eno uro. Upoštevajte, da bodo bolj hrustljavi, če jih boste pekli dlje časa. Zato jih lahko pustite v pečici tudi do dve uri, vendar jih redno preverjajte, da čips ne bi preveč porjavel.

Če med peko opazite, da robovi čipsa iz ohrovta postajajo rjavi, znižajte temperaturo v pečici. Ko ste zadovoljni z videzom čipsa, ga vzemite iz pečice in pustite nekaj minut, da se ohladi. Na ta način bo postal še bolj hrustljav.

Članek je prevzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram @passiononpl / @loumalou_mag

Naloži več
Zapri