Ko se združijo browniji in baskovski cheesecake, je rezultat ta popolna čokoladna in kremasta torta
Ko se združijo browniji in baskovski cheesecake, je rezultat ta popolna čokoladna in kremasta torta

Ko se združijo browniji in baskovski cheesecake, je rezultat ta popolna čokoladna in kremasta torta

Če ste ljubitelji čokolade in kremastih sladic, je to recept, ki ga velja preizkusiti. Čokoladni baskovski cheesecake združuje dve klasični sladici – gost, sočen brownie in bogato cheesecake kremo, pečeno v slogu znane ‘zažgane’ baskovske torte. Rezultat je neverjetna torta polnega okusa, idealna za tiste trenutke, ko si zaželite nekaj čokoladnega, a drugačnega.

Recept je preprost, sestavine pa so večinoma tiste, ki jih (verjamemo) že imate doma. Ni potrebe po okraševanju ali dodatnih zapletih, saj je ta kolač po videzu in okusu izjemen prav takšen, kot je.

Recept za čokoladni baskovski cheesecake

Sestavine za brownie plast:

  • 65 g belega kristalnega sladkorja
  • 35 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 40 g masla
  • 65 g temne čokolade
  • 20 g gladke moke
  • 8 g kakava v prahu

Sestavine za plast baskovskega cheesecakea:

  • 300 g kremnega sira (sobne temperature)
  • 150 g sladke smetane (33 % m.m.)
  • 65 g belega kristalnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 120 g temne čokolade
  • 6 g gladke moke
  • 4 g kakava v prahu

Priprava:

  • V skledi penasto stepite beli in rjavi sladkor z enim jajcem, dokler zmes ne postane svetla in rahla.
  • V drugi posodi stopite čokolado in maslo nad soparo ali v mikrovalovni pečici, nato ju vmešajte v prvo zmes.
  • Nežno primešajte moko in kakav v prahu, mešajte le toliko, da se sestavine povežejo.
  • Zmes prelijte v pekač dimenzij 20 x 10 cm, obložen s papirjem za peko.
  • Za cheesecake plast: vse sestavine (kremni sir, smetano, sladkor, jajca, stopljeno čokolado, moko in kakav) stepite v gladko kremo.
  • Cheesecake zmes prelijte čez brownie plast. Pecite v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 20 minut. Vrh naj bo temen in rahlo privzdignjen, sredina pa mora ostati rahlo tresoča.

Članek je prevzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram

Naloži več
Zapri