

Najboljši jabolčno-hruškin drobljenec, kar smo jih kdaj poskusili: To jesensko klasiko pripravljamo po tem receptu
Topel, dišeč in neustavljivo hrustljav drobljenec iz jabolk in hrušk oziroma Apple & Pear Crumble je pravi posladek za dušo. Združuje mehko, karamelizirano sadje in zlato zapečeno drobtinasto skorjico, kar ga uvršča med tiste sladke klasike, ki jih radi pripravljamo z različnim sezonskim sadjem. Postrezite ga s kepico vaniljevega sladoleda, prelijte s toplim vaniljevim kremnim prelivom ali pa ga preprosto uživajte samostojno. Vsak grižljaj bo prava tolažba.
Recept za ta desert smo našli na profilu @foodbyremi, znane kulinarične ustvarjalke in avtorice kuharskih knjig, katere preproste domače sladice so osvojile ljubitelje hrane po vsem svetu. Kot pravi sama Remi, je ta drobljenec iz jabolk in hrušk objavila že pred tremi leti, a je še vedno eden najbolj ogledanih receptov na njeni strani.
Navdihnjen s klasičnimi britanskimi sladicami prinaša popolno ravnovesje med sočnim sadjem in hrustljavim posipom
Viralen drobljenec iz jabolk in hrušk
Nadev
• 2 olupljeni jabolki
• 2 zreli olupljeni hruški
• 50 g rjavega sladkorja
• 1 ½ čajne žličke cimeta
Drobljenec – posip
• 100 g hladnega masla, narezanega na kocke
• 100 g gladke moke
• 60 g ovsenih kosmičev
• 35 g rjavega sladkorja
• 50 g belega sladkorja
• 20 ml polnomastnega mleka
Postopek
- Pečico segrejte na 180 °C.
- V večjem loncu na srednjem ognju zmešajte narezana jabolka, narezane hruške, rjavi sladkor in cimet. Kuhajte, občasno premešajte, dokler sadje ne postane mehko, vendar ne preveč – če ga boste prekuhali, bo v pečici razpadlo. To bo trajalo približno 5 minut.
- Mešanico sadja prestavite v pekač (približno 10×10 cm) in jo enakomerno razporedite.
- V drugi skledi zmešajte gladko moko, ovsene kosmiče, rjavi in beli sladkor za posip.
- Dodajte hladno maslo narezano na kocke. S konicami prstov vtrite maslo v suho zmes, dokler ne dobite teksture grobih drobtin. Če je mešanica presuha, dodajte mleko, po eno žlico naenkrat. Nekateri imajo raje večje drobtine, vendar je to stvar okusa.
- Posip enakomerno potresite po sadju v pekaču.
- Postavite v segreto pečico in pecite približno 25 minut, dokler površina ne postane zlato rjava, robovi pa rahlo ne začnejo vreti v sadnem karamelu.
- Drobljenec vzemite iz pečice in ga pustite, da se nekoliko ohladi, preden ga postrežete.
- Topel drobljenec iz jabolk in hrušk postrezite samostojno ali z vaniljevim sladoledom oziroma s kančkom stepene smetane.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram, Unsplash





