Kaj pravite na tiramisu Ferrero Rocher brez pečenja? Za nas je to velik da!
Kaj pravite na tiramisu Ferrero Rocher brez pečenja? Za nas je to velik da!

Kaj pravite na tiramisu Ferrero Rocher brez
pečenja? Za nas je to velik da!

Če imate radi tiramisu, vendar bi raje preskočili kavo, je ta sladica kot ustvarjena za vas. Ferrero Rocher tiramisu združuje vse, kar imate radi. Svilnato Nutella kremo, mehke piškote, prepojene s čokoladnim mlekom, in hrustljav zaključni sloj iz praženih lešnikov. Rezultat je bogata, kremasta in neustavljivo čokoladna sladica, ki izgleda, kot da prihaja iz vitrino italijanske slaščičarne, pripravlja pa se brez peke.

Tisto, kar ta recept naredi poseben, je popolno ravnovesje med lahkim, zračnim mascarponejem in intenzivnim okusom Nutelle. Tiramisu je dovolj eleganten, da zasije na praznični mizi, hkrati pa dovolj preprost za vikend razvajanje ob kavi (ali v tem primeru brez nje). Recept je povzet po blogu Archer’s Food, kjer najdete tudi izvirno različico.

Ferrero Rocher tiramisu (brez kave)

Čas priprave: 30 minut
Skupni čas: 8 ur (s hlajenjem)
Porcije: 9 kosov
Način priprave: brez peke

Sestavine:

Za piškote:
• 28 piškotov (Savoiardi)
• 3 žlice Nutelle
• 100 ml mleka

Za kremo:
• 400 g mascarpone sira
• 300 g Nutelle
• 250 ml sladke smetane (min. 35 % maščobe)
• 20 g sladkorja

Za plasti:
• 90 g Nutelle

Za okras:
• 150 g Nutelle
• 50 g praženih, sesekljanih lešnikov

Priprava:

  1. Pripravite čokoladno mleko
    V loncu rahlo segrejte mleko in vmešajte Nutello, dokler ne dobite gladke zmesi. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

  2. Pripravite kremo
    V večji skledi združite mascarpone in Nutello sobne temperature ter ju nežno premešajte s spatulo, dokler zmes ne postane gladka.
    V drugi skledi stepite smetano in sladkor do mehkega vrha, nato nežno vmešajte mascarponejevo zmes.

  3. Sestavite tiramisu
    Vsak piškot na hitro (1–2 sekundi) pomočite v čokoladno mleko in zložite prvi sloj v kvadratni pekač (približno 20 x 20 cm).
    Premažite s tankim slojem stopljene Nutelle in dodajte polovico pripravljene kreme.
    Postopek ponovite z drugim slojem piškotov in preostankom kreme. Površino zgladite.

  4. Ohladite
    Prekrijte s folijo in postavite v hladilnik za najmanj 6–8 ur, najbolje čez noč, da se sladica lepo strdi.

  5. Zaključni sloj
    Pred serviranjem segrejte Nutello, zmešajte s sesekljanimi praženimi lešniki in premažite celotno površino tiramisua.
    Za lepše rezine lahko tiramisu pred rezanjem za kratek čas postavite v zamrzovalnik (20–30 minut).

Članek je prevzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram (@archersfood), archersfood.com, Dupe photos

Naloži več
Zapri