

Hrustljav krompirček s česnom, parmezanom in maslom, je naša nova obsesija. Imamo recept
Obstaja nekaj posebnega v kombinaciji krompirja, česna in sira. To so preproste sestavine, ki skupaj ustvarjajo neustavljive okuse, teksture in vonje, katerim se je težko upreti. Čeprav smo vsi vajeni klasičnega pečenega krompirja, ta recept naredi korak naprej. Majhni krompirčki se najprej na kratko skuhajo v vodi z dodatkom sode bikarbone in jušne osnove, kar jim da popolno teksturo in nežno slanost v notranjosti. Nato pride najpomembnejši korak, obložijo se z maslom, začimbami in naribanim parmezanom ter pečejo, dokler ne postanejo zlato hrustljavi zunaj, znotraj pa mehki in sočni. Rezultat je krompirček z maslom in česnom. Jed, ki se zlahka vključi kot priloga ali kot glavna zvezda mize. Vsak grižljaj združi aromo stopljenega masla, intenzivnost česna in bogastvo parmezana. Ni zapletenih postopkov ali filozofije. Le nekaj sestavin, ki z malo pozornosti spremenijo navaden krompir v nekaj popolnoma novega. Prav zato je ta recept idealen za trenutke, ko si želite nekaj preprostega, a posebnega, nekaj, kar bo zbralo vse za mizo in izginilo hitreje, kot bi pričakovali.
Hrustljav krompirček z maslom, česnom in parmezanom
Sestavine:
• 680 g majhnih krompirjev
• 1 žlica sode bikarbone
• 1 žlica piščančje jušne osnove v prahu (ali kocka)
• 2 žlici masla
• 2 žlici olja
• 1,5 žličke česna v prahu
• 1/2 žličke suhega peteršilja
• 1/2 žličke italijanske mešanice začimb
• 1/4 žličke soli in popra
• 150 g naribanega parmezana
Priprava:
• Krompirje skuhajte cele v vodi z dodatkom sode bikarbone in jušne osnove. Kuhajte dokler ne postanejo dovolj mehki, da gre vilica zlahka skozenj.
• Odcedite jih in narežite na grižljaj velike kose.
• Stopite maslo in ga zmešajte z oljem, česnom v prahu, peteršiljem, italijanskimi začimbami, soljo in poprom.
• S to mešanico prelijte krompir in dodajte 100 g parmezana, nato vse skupaj dobro premešajte.
• Razporedite krompir na pekač, obložen s papirjem za peko, posujte s preostankom parmezana in pecite pri 190 °C približno 30–40 minut. Oziroma dokler ne postane hrustljav in zlato obarvan.