

Mini baskovski cheesecake je idealen za dve osebi – pripravite pa ga lahko iz samo šestih sestavin
Cheesecake mnogim slovi za najljubšo sladico. Ker je klasični cheesecake najpogostejši, ga je le malo ljudi poskusilo v različnih različicah. Kljub temu pa je v zadnjem času največ govora o baskovskem cheesecaku. Pogosto ga imenujejo tudi “zažgani cheesecake”, saj ima prepoznavno temno rjavo skorjo. Poleg tega je verjetno tudi najpreprostejši za pripravo – zato tokrat pozornost usmerjamo na mini baskovski cheesecake, ki s svojo velikostjo pritegne poglede sladkosnedov že na prvi pogled.
Sladica dneva: Mini baskovski cheesecake, idealen za dve osebi
Recept za mini baskovski cheesecake smo – seveda – našli na TikTok profilu @honeyedsundays, pri čemer vključuje le šest sestavin. Večino verjetno že imate doma, preostale pa lahko preprosto kupite. Ta sladica je popolna za dve osebi in sledi konceptu deljenja jedi. Če torej kmalu načrtujete zmenek, je mini cheesecake odlična izbira – tako preprost za pripravo, kot je okusen. Pravzaprav vam bo ta kremasti sirov kolač morda postal najljubši. V nadaljevanju navajamo potrebne sestavine in postopek priprave.
@honeyedsundays Mini Basque Cheescake. Perfect for 2 💕 INGREDIENTS 8 oz cream cheese (room temp) 3-4 tbsp sugar (depending on how sweet you like it) 1 large egg 1 tsp all purpose flour 1 tsp vanilla bean paste (or vanilla extract) 1/4 C heavy cream DIRECTIONS 1. To a medium bowl, add in your softened cream cheese, sugar and vanilla bean paste. Whisk until smooth. 2. Next mix in the egg and heavy cream. 3. Stir in the flour just until absorbed. 4. Pour into a 4 inch cake pan lined with parchment paper. 5. Bake at 480 for 13-14 minutes.The top should be a deep golden brown color. 6. Remove from the oven and allow to cool before refrigerating. 7. Chill overnight or for at least 4-6 hours. Enjoy! #cheesecake #basque #basquecheesecake #minicheesecake #desserttiktok #yum
♬ OUT OF MY LEAGUE - xpepporoniz
Sestavine
• 230 g sirnega namaza
• tri ali štiri jušne žlice sladkorja (glede na okus)
• eno jajce
• čajna žlička moke
• čajna žlička vaniljevega ekstrakta
• 60 ml sladke smetane z višjim deležem maščobe
Priprava
V srednji posodi s pomočjo mešalca zmešajte sirni namaz, sladkor in vaniljev ekstrakt. Nato v zmes dodajte jajce in sladko smetano z višjim deležem maščobe – torej dve sestavini, ki ste ju pred tem že združili v ločeni posodi. Na koncu primešajte še malo moke in vse sestavine mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Nato jo prelijte v manjši tortni model, obložen s papirjem za peko. Mini baskovski cheesecake pecite največ 15 minut v pečici, ogreti na 200–250 stopinj.
Ko ga vzamete iz pečice, ga za nekaj minut pustite zunaj, da se ohladi. Prav tako bodite pozorni na njegovo zunanjost – barva mora biti rjavkasta oziroma nekoliko temnejša. Nazadnje tortico pred postrežbo pustite v hladilniku vsaj štiri do šest ur. Najbolje pa bo, če ostane na hladnem kar čez noč.


Članek je povzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@tableatcams) | TikTok (@honeyedsundays)