

Pamela Anderson ve, kako kar najbolje izkoristiti sezono kumaric. Predstavila je recept iz zakladnice svoje družine
Obstaja tisto staro novinarsko pravilo, da je poletje sezona kislih kumaric. Obdobje, ko so novice redke, teme pa lahkotne. Letos pa se je Pamela Anderson odločila, da bo to frazo vzela dobesedno in to v najboljšem možnem smislu. Igralka, aktivistka in ikona pop kulture se je povezala z blagovno znamko Flamingo Estate, da bi ustvarila Pamela’s Pickles. Gre za omejeno serijo kislih kumaric, od katerih bo ves izkupiček namenjen pomoči prostoživečim živalim.
“Po mesecih dela s Pamelo v kuhinji Flamingo Estate z navdušenjem objavljamo, da smo pripravili nekaj sto kozarcev najokusnejših kislih kumaric, kar smo jih kdaj poskusili,” piše na njihovi spletni trgovini.
Prababičin recept
Pamela ima bogato zgodovino prostovoljstva in dobrodelnih akcij. Njen odnos do hrane in narave je prežet s spomini iz otroštva. Odraščala je na otoku Vancouver v Kanadi, obdana z morjem, gozdovi in družinskimi rituali, ki so jo oblikovali. Med njimi je bilo tudi vlaganje kumaric . Veščina, ki se je je naučila od prababice Vie. Ta družinski recept, večkrat nagrajen na lokalnih sejmih, je bil nepogrešljiv del družinske mize.
V novem projektu prababičin recept dobi sodoben pridih. Osnova so še vedno tradicionalni okusi kopra, gorčice in česna, a Pamela doda svoj prepoznavni pečat – užitne cvetne lističe vrtnice. Flamingo Estate pa prispeva dodaten sloj prefinjenosti z rožnatim poprom, čilijem, dimljeno morsko soljo in espelette papriko. Rezultat je kozarec, ki ne prinaša le hrustljavega in sočnega grižljaja, ampak tudi večplastnost okusov, kjer se prepletajo zelišča, blaga pikantnost in cvetna svežina.
Mirnejše življenje, povezano z naravo
Kolikor so te kumarice privlačne za gurmane, pa je zgodba v ozadju še bolj zanimiva, če pokukamo v Pamelino vsakodnevno življenje. Že trideset let živi na posestvu, ki je nekoč pripadalo njeni babici. Danes na tem zemljišču vzdržuje kar šest velikih zelenjavnih vrtov. Sama priznava, da je vrt zdaj skoraj tako velik kot nogometno igrišče. Vse, kar v njem zraste, deli z družino, prijatelji in sosedi.
Na njeni mizi se redno znajdejo košare svežega sadja in zelenjave, kozarci domačih marmelad in omak, vlagane kumarice ter celo domač kruh iz kislega testa, ki ga sama zamesi. Lani je izdala tudi svojo prvo kuharsko knjigo.
Za Pamelo so trenutki na vrtu ali za kuhinjskim pultom kot meditacija. “Vrtnarjenje in kuhanje me pomirjata. To je čas, ko sem najbolj povezana sama s sabo in z naravo,” razkriva.
Posebno vrednost projektu Pamela’s Pickles daje njegova humanitarna razsežnost. Celoten prihodek od prodaje bo namenjen organizaciji California Wildlife Center. Gre za neprofitno ustanovo, ki že desetletja skrbi za poškodovane in bolne prostoživeče živali. Za Pamelo, ki je sama dolga leta prostovoljila in organizirala dobrodelne akcije, je to le nadaljevanje njene dolgoletne misije pomoči živalim in naravi.
Zanimivo je, da se je ta projekt zgodil v trenutku, ko Pamela doživlja nekakšen ustvarjalni in življenjski “drugi val”. Po velikih javnih in zasebnih preobratih se je v zadnjih letih vrnila v središče pozornosti. Ne skozi škandale, temveč s projekti, ki odražajo njene vrednote. Vrt, kuhanje, skrb za živali in okolje so postali njena vsakodnevna prioriteta. Projekt Pamela’s Pickles pa vse te strasti združuje v popolno celoto.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: flamingoestate.com, Instagram (@pamelaanderson)