

Zelena je nova bela, vsaj ko gre za gastronomske trende med mlajšo populacijo. Najprej matcha, nato še pistacije, v zadnjih nekaj letih so pistacije doživele pravi razcvet. Priljubljene so tako na družbenih omrežjih kot tudi v svetu kulinarike. Od viralnega pistacijevega tiramisuja, kremastih namazov, pa vse do cappuccina s pistacijo. Ta orešček je postal sinonim za prefinjen, a hkrati dostopen luksuz v vsakdanjih grižljajih (in požirkih).
Glede na vse večjo priljubljenost rastlinskih alternativ je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo pistacije našle pot tudi v naše kozarce. Rastlinsko pistacijevo mleko je najnovejši hit med tistimi, ki iščejo nekaj drugačnega. Napitek je hkrati hranljiv in stilsko privlačen, v nadaljevanju pa vam ponujamo preprost recept za domačo različico, ki jo boste želeli vedno imeti v hladilniku.
Recept za domače pistacijevo mleko
Recept za domače mleko iz pistacij vključuje tri ključne sestavine: pistacije, vodo in sladilo. Po želji lahko dodate še malo cimeta ali vanilije za aromo. Pistacijevo mleko je zelo priljubljena osnova za različne napitke, to poletje pa povsod srečujemo pistachio matcha latte. Seveda ga lahko dodate kavi, kakavu, jedem ali ga pijete samostojno.
Sestavine:
• 100 g surovih pistacij (naj se predhodno nekaj ur namakajo v vodi)
• 3 skodelice vode
• 3 dateljni (brez koščic)
• po želji: ekstrakt vanilije, sol, cimet
Postopek:
• Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite popolnoma homogene tekočine.
• Pistacijevo mleko precedite skozi gazo in cedilo, prelijte v steklenico ali vrč in shranite v hladilnik!
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram, Dupe Photos