Našli smo najboljši recept za češnjev sirup, ki ga pripravite hitro in enostavno
Našli smo najboljši recept za češnjev sirup, ki ga pripravite hitro in enostavno

Našli smo najboljši recept za češnjev sirup, ki ga pripravite hitro in enostavno

Poletna vročina je tu, pred njo pa najpogosteje poiščemo zavetje v senci ali pod klimo. Vsi vemo, da je hidracija najpomembnejša v času velikih vročin in da je voda prvi ter osnovni izbor. Vendar pa takoj za njo sledijo osvežilni sadni sokovi, ki jih obožujemo. Češnje so naš najljubši izbor, saj nas v mislih vrnejo v brezskrbno otroštvo, zato se vedno z veseljem odločimo za osvežitev z češnjevim sirupom.

Z njim ne boste le nadomestili izgubljene tekočine, češnje so polne hranilnih snovi, antioksidantov in vitamina C, zato so tudi odličen izbor za krepitev imunskega sistema. Poleg tega vsebujejo naravne sladkorje, zato so idealne tudi za dvig energije v poletnih mesecih, ko imamo zmanjšan apetit.

Dobra novica je, da češnjevega sirupa ni treba uporabljati le za pripravo soka, uporabite ga lahko kot sladilo v jutranji ovseni kaši, kot preliv za sladoled ali palačinke ali pa ga dodate v smoothie. Karkoli izberete, telo vam bo hvaležno.

V nadaljevanju vam predstavljamo najboljši recept za češnjev sirup, ki je hitro pripravljen in enostaven za izdelavo.

Recept za češnjev sirup

Sestavine:

  • 560 g češenj

  • 100 g sladkorja (za lažjo različico lahko dodate med ali stevio)

  • pol žličke cimeta (po želji lahko dodate tudi klinček)

  • ščepec soli

  • 500 ml vode

Postopek:

  • Češnje, sladkor, cimet, sol in vodo dajte v velik lonec. Postavite ga na srednje močan ogenj in mešajte, da se sladkor stopi.

  • Zmes zavrite, nato zmanjšajte temperaturo in pustite, da vre približno 20 minut.

  • Kuhajte še 5 minut na nizkem ognju, dokler se sirup ne zgosti.

  • Prelijte ga v čiste steklene kozarce in zaprite. Ko se ohladi na sobno temperaturo, ga shranite v hladilniku do 2 tedna.

  • Uživajte.

Članek je prevzet s portala Journal.hr

Foto: Pexels, Unsplash

Naloži več
Zapri