Danes si boste želeli pripraviti spomladansko pito s šparglji in sirom. Imamo recept
Danes si boste želeli pripraviti spomladansko pito s šparglji in sirom. Imamo recept

Danes si boste želeli pripraviti spomladansko pito s šparglji in sirom. Imamo recept

Z uporabo dobro izbranih sestavin in malo kulinarične ustvarjalnosti lahko vsaka jed postane prava mojstrovina. Mi imamo prav tak recept. Pita s šparglji in sirom Gruyère je prava senzacija za brbončice. Ta recept, ki združuje svežino špargljev, bogat okus sira Gruyère in sladek preliv, je prava rapsodija okusa. Prav zato, ker je nenavadna, verjamemo, da bo to jed želel poskusiti prav vsak. Prinašamo recept.

Sestavine:

  • 1 do 2 lista lisnatega testa
  • 2 do 3 skodelice naribanega sira Gruyère
  • 700 g očiščenih špargljev
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol in poper

Preliv:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička gorčice
  • ščepec soli in popra
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • 1 žlička medu

Priprava:

Najprej morate pripraviti preliv – vse sestavine za preliv dajte v eno posodo in premešajte. Pečico segrejemo na 200 °C. Pripravimo si pekač, obložen s peki papirjem in nanj položimo odmrznjene liste listnatega testa. Testo z vilicami prebodemo po sredini, vendar ne po robovih. Testo pečemo, dokler se zlato ne obarva, med 12 in 15 minutami.

Ko je testo pečeno ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi. Nato dodamo preliv in ga enakomerno razporedimo po testu. Po testu enakomerno razporedimo šparglje, čez pa dodamo nariban sir. Lahko dodate tudi mešanico z malo olivnega olja, soli in popra. Vse skupaj vrnemo v pečico in pečemo še 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da se šparglji zmehčajo. Pito vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Prelijemo z drugim prelivom, nato narežemo in postrežemo.

Članek je prevzet iz portala Journal.rs

Foto: Instagram @bluejeanchef/@chefsofiaa

Naloži več
Zapri