

Ob pomanjkanju idej za lahek poletni obrok je solata vedno odlična izbira. Če ste med tistimi, ki radi posegate po solati kot samostojnem obroku, boste v Journalovi zbirki receptov našli veliko navdiha za prihajajoče dni. Med drugim se tam skrivajo recepti za solato z lubenico in feta sirom, špargljevo solato, kuskus solato in številne druge. Vse pa povezuje skupna značilnost, zaradi katere jih lahko uživate kot samostojen obrok in ne zgolj kot prilogo. Poleg zelenjave vsebujejo še druge nasitne sestavine. To velja tudi za solato s kozicami, ki jo predstavljamo v nadaljevanju.
Solata s kozicami – popolna izbira za lahek poletni obrok
Recept za današnji hitro pripravljeni obrok smo odkrili na Instagram profilu @valerii.bell. Med glavnimi sestavinami poleg kozic najdemo še špinačo, rukolo, mocarelo, češnjev paradižnik in nektarine. Solato dopolni poseben preliv iz medu in gorčice. Tako kot pri receptu za lahek rižoto s kozicami tudi tukaj priprava ne zahteva veliko časa ali truda, kar boste kmalu lahko preverili sami. V nadaljevanju sledi seznam vseh sestavin in navodila za pripravo.
Sestavine
- 80 g mešanice rukole in špinače
- 70 g češnjevega paradižnika
- 100 g mocarele
- dve nektarini
- 100 g kozic
- dve žlici grozdnega olja
- pol pomaranče
- čajna žlička gorčice
- žlica medu
Priprava
Mešanico špinače in rukole operite in dobro odcedite, enako naredite z nektarinami in češnjevim paradižnikom. Nato paradižnik in mocarelo prerežite na polovice, nektarine pa narežite na krhlje. Kozice na hitro popražite na malo olja in jih po okusu začinite s soljo, poprom ali drugimi začimbami. Po dveh do treh minutah jih odstavite s štedilnika. Na krožnik položite rukolo in špinačo ter dodajte češnjev paradižnik, mocarelo, nektarine in kozice. Za pripravo preliva zmešajte sok polovice pomaranče, olje, gorčico in med. Na koncu prelijte sestavine s prelivom in postrezite. Tako bo nastala vaša nova najljubša poletna solata.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@valerii.bell, @asouthernsoul)