

Solata iz ohrovta in sladkega krompirja je popoln uvod v jesenske obroke. Predstavljamo vam recept
Vemo, kaj bo za kosilo in kaj bo v rotaciji skozi celotno jesensko sezono. Ohrovt je, če se nas vpraša, zelo podcenjena zelenjava, in zdaj je pravi trenutek, da se vsi o tem prepričate. Sezona ohrovta traja od jeseni do pomladi, natančneje od septembra do marca. Takrat je ohrovt najbolj okusen in najbogatejši s hranljivimi snovmi. Ta zelenjava je polna vitaminov in mineralov, kar jo naredi idealno za krepitev imunskega sistema v hladnejših dneh. Ker radi pripravimo uravnotežen in še bolj hranljiv obrok, ohrovtu dodamo sladki krompir, še eno zelenjavo iz kategorije superživil. Na vse to dodamo čičeriko, parmezan in odličen preliv. Solata z ohrovtom in sladkim krompirjem tako postane naše najljubše kosilo za prihajajoče obdobje.
Solata z ohrovtom in sladkim krompirjem
Sestavine
• 2 sladka krompirja
• 2 veliki pesti ohrovta
• 1 konzerva čičerike
• parmezan
• dimljena paprika
• ekstra deviško oljčno olje
• sol in poper
Za preliv:
• 1 polna žlica tahinija
• 1 čajna žlička dijonske gorčice
• 1 strok česna
• 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
• 2 žlici kefirja
• 1/4 čajne žličke soli
• 1/4 čajne žličke popra
• malo vode, da se preliv razredči
Priprava
Solata je pripravljena hitro in preprosto. Sperite in odcedite čičeriko, nato jo premažite z oljčnim oljem. Dodajte eno čajno žličko soli in eno čajno žličko dimljene paprike. Pecite v pečici na 180 °C približno 40 minut. Sladki krompir narežite, razporedite po pekaču ter premažite z oljčnim oljem, dimljeno papriko in soljo. Nato ga pecite v pečici približno 30 minut.
Medtem ko se sladki krompir in čičerika pečeta, pripravite preliv. To naredite tako, da zmešate vse sestavine in dodate malo vode, da se preliv razredči. Ohrovt zmasirajte s prelivom, to ga zmehča in naredi lažje prebavljivega. Sladki krompir in čičeriko vzemite iz pečice in ju potresite po ohrovtu. Na koncu dodajte obilno količino naribanega parmezana in uživajte. Solata z ohrovtom in sladkim krompirjem je pripravljena!
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@wellnessbygeorgie / @keziacook)