

Paradižnik imamo radi v vseh oblikah in različicah, zato je povsem naravno, da obožujemo tudi sušen paradižnik, ki diši po jeseni in navdihuje številne jedi, ki jih vključujemo v svoj jedilnik. Čeprav večinoma računamo na italijanske restavracije, da bi v njem resnično uživali, saj kupljeni nikoli niso dovolj dobri, to zdaj ni več nujno. Našli smo način, kako ga pripraviti doma, postopek pa je veliko preprostejši, kot bi si mislili. V nadaljevanju razkrivamo recept in jedi, h katerim se odlično poda.
Če želite, da vaš dom zadiši po jeseni, je zdaj pravi trenutek za ta recept.
Da bi vam uspelo pripraviti sušen paradižnik doma, morate najprej izbrati pravo vrsto paradižnika. Najbolje je, da izberete češnjev paradižnik, ne glede na barvo. Nato ga operite in z žličko odstranite tekoči del s semeni. Paradižnik položite na peki papir tako, da je izdolbeni del obrnjen navzgor. Nato ga potresite s soljo (približno polovico jušne žlice) in sladkorjem (eno jušno žlico). Dodajte še materino dušico, po možnosti svežo.
Zdaj sledi del, zaradi katerega morate biti doma, ko pripravljate ta recept. Paradižnik postavite v pečico, ogreto na 40 stopinj Celzija. Sušiti se mora približno sedem do osem ur. Po šestih urah preverite stanje, saj ne želite, da se popolnoma izsuši.
z oljem, kozarec zaprite in ga shranite v hladilniku ali na temnem, hladnem mestu.
Upoštevajte, da se olivno olje v hladilniku strdi. Zato kozarec vzemite iz hladilnika približno dvajset minut, preden ga uporabite. Če se želite temu izogniti, uporabite sončnično olje.
Sušen paradižnik, pripravljen po tem receptu, se odlično poda k solatam, testeninam, pici in sendvičem. Možnosti je res veliko.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@eliisssssss / @emma.ranne)







