Umetniški sladoled mladih hrvaških vizionarjev zdaj tudi na slovenskem trgu
Umetniški sladoled mladih hrvaških vizionarjev zdaj tudi na slovenskem trgu

Umetniški sladoled mladih hrvaških
vizionarjev zdaj tudi na slovenskem trgu

V sodobnem kulinaričnem svetu, za katerega je značilna takojšnja zadovoljitev in množična industrijska proizvodnja hrane, se opaža vse večja potreba po tradicionalnem pristopu k pripravi hrane in izvirnih sestavinah. Ena redkih oaz pristnega kulinaričnega doživetja, ki se upira tem trendom, je zagotovo – artizanski sladoled. Ne gre le za sladico, ampak za popolno doživetje okusa in tradicije, kjer vsak grižljaj pripoveduje zgodbo o ročni izdelavi in skrbno izbranih sestavinah.

Prav takšno zgodbo že deset let pripovedujeta Marija Antunović in Ivan Borac, vodilna izdelovalca artizanskega sladoleda in idejna začetnika prvovrstnega ročno izdelanega sladoleda na Hrvaškem – pod znamko Croccantina. Ob lansiranju njunega sladoleda na slovenski trg sta nam razkrila, kako je potekala njuna podjetniška pot in kateri okusi so že danes na slovenskih trgovskih policah.

Croccantino_Ivan Borac
Ivan Borac
Croccantino_Marija Antunović
Marija Antunović

Sladka družinska zgodba

Sladoled Croccantino je zgodba o družini, tradiciji, otoških koreninah in strasti do izvornih okusov. Vsak grižljaj tega ročno izdelanega sladoleda prinaša polnost okusov in delček doživetja tradicije iz Pelješca. Čeprav Marija izhaja iz družine z dolgo slaščičarsko tradicijo, jim izdelava sladoleda ni bila znana. Po enem od dopustu v Italiji pa se jim je spremenil cel svet.

Zaljubila sva se v izvirnost, kremnost in intenzivnost okusa italijanskega gelata, katerega do takrat nisva imela priložnosti poskusiti nikjer na Hrvaškem in prav takšnega sva želela prinesti na naš otok. Po nekaj mesecih neprespanih noči sva zagnala proizvodnjo najinega lastnega sladoleda. Danes je kamnita hiška na otoku dom našega sladoleda,” je povedala Marija Antunović, soustanoviteljica te družinske zgodbe.

Croccantino

Umetniški sladoled, ki nas vrne med pozabljene okuse pravega sladoleda

Sladoled teh mladih vizionarjev je eden prvih sladoledov na tem območju, ki povsem opravičuje pojem artizanskega in naravnega sladoleda. Ta posebna vrsta sladoleda se razlikuje od industrijskega, saj je izdelan ročno in v manjših serijah. Hladnost, kremasta tekstura in bogati okusi – vse to pripomore k izvirni izkušnji in posebnemu doživetju sladoleda. Priprava artizanskega sladoleda zahteva skrbno izbiro kakovostnih sestavin, kot so sveže sadje, zelišča in polnomastno mleko. Croccantino se odlikuje po tem, da se pri izdelavi sladoleda ne uporabljajo konzervansi, kar zagotavlja pristnost okusa.

Croccantino sladoled
Croccantino sladoled

Štirje okusi že na policah slovenskih trgovin

Izbira države, ki bi poleg Hrvaške postala nov dom sladoleda Croccantino, ni bila naključna. Čeprav sta Marija in Ivan akademsko izobražena ekonomista, pri izbiri trga za širitev blagovne znamke nista delala podrobnih ekonomskih analiz. Izbrala sta – ljudi. In to tiste, ki predstavljajo kar tretjino turistov na otoku Pelješcu – Slovence. Da bi razveselila številne zadovoljne goste svoje male slaščičarne v Orebiću in jim ponudila okuse sladoleda skozi vse leto, sta se letos odločila vstopiti na slovenski trg. “Želiva, da Croccantino postane del življenja ljudi, sinonim za užitek v hipu, ne glede na to, kje se nahajajo,” sta zatrdila.

 

Croccantino sladoled

Sladoled te mlade družine je že danes na voljo na slovenskih trgovskih policah, in sicer v štirih najbolj znanih okusih: izvirni Croccantino – kremni sladoled s slano karamelo in koščki krokanta iz mandljev, Cheesecake & gozdni sadeži – kremni sladoled s kremnim sirom z noto limone, domačo omako iz gozdnih sadežev in hrustljavim brezglutenskim drobljencem, Jagoda – sorbet s kar 55 % pravih jagod z veganskim certifikatom ter Amaretti – kremni sladoled s tradicionalnimi piškoti »amaretti« in mandlji. Sladoledi so na voljo v trgovinah Interspar v vseh večjih mestih po Sloveniji.

Več o sladoledih Croccantino najdete na njihovem Instagram profilu.

Foto: Miljenko Hegedić, Sanja Jagatić, Instagram (@croccantinocro)

Naloži več
Zapri