

Serija With Love, Meghan ni le televizijska poslastica za ljubitelje elegantnih idej in lahkotnega življenjskega sloga, temveč tudi čudovit vir kulinaričnega navdiha. V drugi sezoni se poleg sproščene atmosfere skrivajo tudi recepti, ki jih brez težav pripravite doma. Od solate z marakujo in pečenega piščančjega mesa do hrustljavega čipsa s pridihom kisa ter sladkega francoskega toasta s kokosom. Vsak krožnik združuje prefinjenost in enostavnost. Poleg teh treh iz serije so tu še dva dodatna recepta, ki bosta popestrila vašo mizo. Veganski kokosovi makroni in tartin z jabolčnim maslom.

Vsak izmed receptov je preprost za pripravo in odličen za različne priložnosti. Od nedeljskega bruncha do sproščene večerje ali popoldanskega druženja.

Solata s pečenim piščancem z marakujo in kruhovimi krutoni
Potrebna oprema: deska za rezanje, nož, pekač, papir za peko, možnar in tolkač.
Sestavine
Za krutone:
nekaj rezin kislega kruha, natrganih ali narezanih
oljčno olje
Za vinegret:
1 majhna šalotka, drobno sesekljana
pulpa in semena 3 zrelih marakuj
sok 1 limone (navadne ali Meyer)
groba sol po okusu
malo persimmonovega ali jabolčnega kisa
1–2 stroka česna, zmečkana
približno 120 ml ekstra deviškega oljčnega olja
med po okusu
Za solato:
½ pečene piščančje perutnine, natrgane na koščke, ohlajene
5–6 skodelic sveže zelene solate, narezane
svež peteršilj, drobno sesekljan
datlji, očiščeni in narezani na majhne koščke
praženi pinjoli po okusu
parmezan, na grobo razlomljen
Priprava
Pečico segrejte na 200 °C. Na pekač, obložen s papirjem za peko, razporedite koščke kruha, pokapajte z oljčnim oljem in pecite 15–25 minut, da postanejo hrustljavi. Ohladite. V možnarju zmečkajte šalotko in marakujo. Dodajte limonin sok, sol, malo kisa in česen. Primešajte oljčno olje in po okusu dodajte med. Piščančje meso začinite z malo vinegreta in soli. V večjo skledo dajte del krutonov, prelijte z vinegretom in premešajte. Dodajte solato, peteršilj, datlje, pinjole in sir, nato še enkrat začinite. Na koncu vmešajte piščanca in vse skupaj povežite.

Jabolčni tartin z rikoto ali maskarponejem
Potrebna oprema: deska za rezanje, nož, toaster, mikro ribežen.
Sestavine
1 rezina popečenega kislega kruha
rikota ali maskarpone po okusu
Meyer limona
jabolčno maslo po okusu
tanko narezana jabolka po okusu
ekstra deviško oljčno olje po okusu
narezani mandlji po okusu
krhka morska sol po okusu
Priprava
Na popečeno rezino kruha namažite plast rikote ali maskarponeja in naribajte limonino lupinico. Dodajte jabolčno maslo in razporedite tanke rezine jabolka. Pokapajte z oljčnim oljem, potresite z mandlji in zaključite s ščepcem krhke morske soli.

Hrustljav čips s soljo in kisom
Potrebna oprema: mandolina, kuhinjske krpe, globoka posoda za cvrtje ali težak lonec, termometer za olje, skleda za mešanje, prijemalke ali mrežasta žlica, papirnate brisače.
Sestavine
2–4 krompirji (s kožo)
1 čajna žlička grobe soli ali grobe morske soli
1 žlica praška vinskega kisa (precedenega skozi majhno cedilo)
1 l avokadovega olja za cvrtje
po želji vejica rožmarina ali timijana za posip
Priprava
Krompir narežite z mandolino na rezine debeline približno 1,5 mm in jih za 30 minut namočite v ledeno mrzlo vodo. Dobro odcedite, osušite in pustite stati še 5 minut. V večjem loncu segrejte olje na 165 °C. Krompirjeve rezine cvrite v manjših količinah (12–16 rezin naenkrat) po 2–3 minute, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. S penovko jih poberite in na hitro odcedite na papirju. Še tople posujte s soljo, praškom vinskega kisa ter po želji z lističi timijana ali rožmarina. Postopek ponovite, dokler ne porabite vseh rezin, in na koncu dodajte še malo soli.

Kokosov francoski toast po receptu Tana Francea
Potrebna oprema: dve plitvi posodi, metlica, nelepljiva ponev, lopatica.
Sestavine
1 mlečni kruh, narezan na debelejše rezine
3 jajca
240 ml sladke smetane
malo polnomastnega mleka
1–2 žlički sladkorja v prahu, plus za posip
mleti cimet po okusu
riban kokos
slani maslo, plus še za serviranje
sveže sadje za postrežbo
javorjev sirup za postrežbo
Priprava
V eni skledi z metlico zmešajte jajca, sladko smetano, mleko, cimet in sladkor v prahu. V drugi posodi pripravite riban kokos. Na srednje močni temperaturi v ponvi raztopite maslo. Vsako rezino kruha na hitro popražite (približno 1 minuto), da dobi hrustljavo skorjo. Kruh nato namočite v jajčno mešanico, dobro prepojite in prebodite z vilicami, da se tekočina vpije. Nato obložite z ribanim kokosom z obeh strani. V ponev dodajte malo masla in pecite približno 4 minute na vsaki strani, dokler ne postane zlato hrustljav. Postrezite s svežim sadjem, dodatnim maslom, posipom sladkorja v prahu in javorjevim sirupom.

Veganski kokosovi makroni
Potrebna oprema: mešalna skleda, metlica, pekač obložen s papirjem za peko, manjša zajemalka za sladoled, dvojni kotel (lonec in ognjevarna posoda), metlica ali vilica za topljenje čokolade, žlica, merilne žličke in skodelice.
Sestavine
1/4 skodelice aquafabe (tekočina iz čičerike)
1 pločevinka kokosovega kondenziranega mleka
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
1/4 čajne žličke soli
3 skodelice suhega kokosa
1/2 skodelice temne (veganske) čokolade, stopljene
1 žlica kokosovega olja
po želji cvetlični posipi za okras
Priprava
Pečico segrejte na 175 °C. V srednje veliki skledi stepite aquafabo, da postane penasta. Dodajte kokosovo kondenzirano mleko, vaniljev ekstrakt in sol. Vmešajte kokos, da se enakomerno porazdeli. Z manjšo zajemalko oblikujte kroglice in jih razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite 20–25 minut, dokler niso rahlo zlato zapečeni. Ohladite. V dvojnem kotlu stopite čokolado in kokosovo olje ter mešajte, dokler masa ni gladka. Makrone lahko pomočite v čokolado, da odteče odvečna glazura, ali jih prelijete s čokolado z žlico. Po želji potresite s cvetličnimi posipi. Za 10 minut postavite v hladilnik, da se strdijo. Nato jih razporedite na pladenj in postrezite.
Foto: Netflix