Pierpaolo Piccioli po dveh desetletjih zapušča kultno modno hišo Valentino
Pierpaolo Piccioli po dveh desetletjih zapušča kultno modno hišo Valentino

Pierpaolo Piccioli po dveh desetletjih
zapušča kultno modno hišo Valentino

V modnem svetu je odjeknila novica, da Pierpaolo Piccioli po impresivnih dveh desetletjih zapušča znamko Valentino. Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor modne hiše Valentino, čigar kreacije so s svojo eleganco in subtilno lepoto navduševale modne piste, za seboj pušča globok pečat v svetu visoke mode. Od oboževalcev in sledilcev se je poslovil s čustvenim sporočilom, ki ga je objavil na svojem Instagram profilu.

“Vse zgodbe nimajo začetka in konca, nekatere živijo nekakšno večno sedanjost, ki sije z intenzivno svetlobo, tako močno, da ne pušča senc. V tej družbi sem že 25 let, 25 let sem obstajal in živel skupaj z ljudmi, ki so z mano tkali zaplete teh lepih zgodb, ki so moje in naše.
Vse je obstajalo in obstaja zaradi ljudi, ki sem jih spoznal, delal, delil sanje in ustvarjal lepoto, zgradil nekaj, kar pripada vsem in ostaja nespremenjeno in oprijemljivo.
To dediščino ljubezni, sanj, lepote in človečnosti nosim s seboj, danes in za vedno.
Vsa čustva, ki sem jih doživel in jih še vedno čutim, ostajajo v meni in nosijo ime ljudi, ki so z mano plezali po neznanih poteh, ki so nas pripeljale do lepih in zdaj znanih pokrajin.
Ostani z mano ti, ki veš, kdo si, ker ti pišem, dolgujem ti to dediščino ljubezni, ki je neokrnjena in večna.
Še vedno je to lepota, to je življenje, upanje, priložnost in hvaležnost, to so moji ljudje, moje srce, ljubezen, ki ti daje vse možnosti na svetu, še posebej tiste, ki si jih sam ne moreš zamisliti.
Hvala gospodu Valentinu in Giancarlu Giammetti, ki sta mi dala svoje sanje.
Hvala vsem, ki so na tak ali drugačen način to omogočili, bilo mi je v privilegij in čast deliti svojo pot in svoje sanje z vami.
Stella je bila stara dve leti, ko je prišla pogledat mojo prvo modno revijo, kmalu bo dopolnila 18 let, in drugi večer me je vprašala: “Kako se počutiš? Mlad in svoboden,” sem odgovoril.
Dam ti svoje oči, da se vidiš, kot te vidim jaz.
Mladim in svobodnim. In polnim sanj. Nenehno.
Con amore, pp”

Nepričakovan odhod

Minilo je 25 let, odkar se je Pierpaolo Piccioli prvič pridružil Valentinu leta 1999. Po upokojitvi Valentina Garavanija leta 2016 je Piccioli postal Valentinov edini kreativni direktor.

Novica je presenetljiva, saj je bil Piccioli ena ključnih oseb pri vzponu in rasti znamke Valentino. Njegove kolekcije so redno hvalili kritiki in ljubitelji mode po vsem svetu. V svoji dolgi karieri pri Valentinu je Piccioli neutrudno delal, da bi dosegel popolnost, hkrati pa v tradicionalni svet visoke mode vnesel pridih svežine.

Kateri je naslednji korak?

Njegova sposobnost združevanja klasičnih elementov s sodobno senzibilnostjo je postala zaščitni znak znamke Valentino. Odločitev o njegovem odhodu je v modnem svetu povzročila različne odzive. Obstaja pa tudi želja po tem, kakšna je prihodnost blagovne znamke Valentino. Kdo bo prevzel vodenje po njegovem odhodu? Za zdaj je treba videti, kako bo ta prehod vplival na modno industrijo kot celoto in kaj bo naslednji korak za Picciolija v njegovi karieri. Gotovo je, da bo njegovo ime za vedno zapisano v zgodovini mode kot enega najvplivnejših oblikovalcev svojega časa.

Članek je prevzet iz Journal.rs.

Foto: Spotlight/ Launchmetrics @pppiccioli

Naloži več
Zapri