Od klasike do skritih draguljev, sedem trenutno najboljših filmov na Netflixu
Od klasike do skritih draguljev, sedem trenutno najboljših filmov na Netflixu

Od klasike do skritih draguljev, sedem
trenutno najboljših filmov na Netflixu

Netflix je najbolj znana pretočna platforma za gledanje različnih filmov in serij. Ponuja pester izbor naslovov, od uspešnic do malo manj uspešnih. Če ta vikend organizirate filmski večer in iščete nekaj kakovostnega, imamo rešitev za vas. Pripravili smo vam seznam sedmih najboljših filmov na Netflixu.

All Quiet on the Western Front

Nemški vojni film All Quiet on the Western Front je vse prej kot tih. Na letošnjih oskarjih je imel absolutno prevlado, osvojil je kar štiri kipce. Zgodba sledi mlademu nemškemu vojaku in njegovim srhljivim izkušnjam na zahodni fronti med prvo svetovno vojno. Film popolnoma realistično prikaže vojne grozote in kako taka izkušnja spremeni človeka. Kontrast med vedrim in brezskrbnim mladeničem na začetku filma, ki gre v vojsko zaradi propagande, misleč, da gre za junaško dejanje, ter utrujenim in uničenim človekom na koncu filma, ki šele zdaj spozna, kaj v resnici pomeni vojna, je nekaj, kar ostane s teboj še dolgo po ogledu.

najbolji filmovi na netflixu

Marriage Story

Scarlett Johansson in Adam Driver igrata zakonski par na robu ločitve v odličnem filmu Noaha Baumbacha Marriage Story, ki je bil pohvaljen s strani kritikov in gledalcev. Igra Johanssonove in Driverja spada med najboljše, kar smo jih imeli priložnost videti v zadnjih nekaj letih. Zgodba s sočutnim pogledom na zakon, ki razpada, in družino, ki poskuša ostati skupaj, je čustven in brutalno iskren film.

najbolji filmovi na netflixu

Chicago

Chicago je zagotovo najboljši muzikal, ki ga boste našli na Netflixu. Izjemno zabaven in plesen film temelji na slavni Broadwayski predstavi iz dvajsetih let prejšnjega stoletja. Zgodba spremlja Roxie Hart (Renee Zellweger), žensko, ki si želi ukvarjati s kabaretom. Ko ubije svojega ljubimca, gre v zapor, kjer spozna svojega idola, kabaretno pevko in plesalko Velmo Kelly (briljantna Catharine Zeta-Jones). Postaneta tekmici, ki se hkrati borita za naklonjenost javnosti in medijev ter pozornost svojega odvetnika, neusmiljenega Billyja Flynna (Richard Gere). Zaradi nepozabnih pesmi in plesne koreografije ter odlične igre in zgodbe je Chicago trenutno eden najboljših filmov na Netflixu.

najbolji filmovi na netflixu

Pride and Prejudice

Najbolj znan roman Jane Austen, v slovenskem prevodu Prevzetnost in pristranost, je doživel več priredb, med katerimi je najbolj znana in hvaljena tista iz leta 2005. Film spremlja Elizabeth Bennet (Keira Knightley), eno izmed petih sester, ki živijo v Angliji v začetku 19. stoletja. Elizabeth je mlada ženska vedrega duha. Spozna g. Darcyja, bogatega, resnobnega in ponosnega samca, ki ga sprva ne more niti videti. Ko g. Darcy spozna, da se zaljublja vanjo, in sicer kljub temu, da je nižjega rodu od njega, se začne iskriti. Film postavlja vprašanje, ali lahko njuna ljubezen premaga ponos in predsodke.

najbolji filmovi na netflixu

Rocketman

Na Netflixu lakho najdete tudi odlične biografske filme. Eden izmed njih je Rocketman, ki govori o življenju in delu legendarnega glasbenika Eltona Johna. V glavni vlogi je sijajni Taron Egerton, ki je presenetil z odlično igro. Film se osredotoča na glasbenikove začetke in njegovo sodelovanje s tekstopiscem Berniejem Taupinom, s katerim sta ustvarila nekatere najbolj znane pesmi v zgodovini. Prikazuje tudi ekstravagantne zabave in vpliv slave na njegov ego. Rocketman je odlična glasbena pustolovščina.

najbolji filmovi na netflixu

Nothing to Hide

Nothing to Hide je francoski film, pravi skriti biser Netflixa. Gre za priredbo italijanskega filma Perfect Strangers in spremlja prijatelje, ki se srečajo na večerji. Odločijo se za igro, v kateri vsi postavijo mobilne telefone na sredino mize in vsak klic ali sporočilo, ki ga prejmejo, delijo z ostalimi v ekipi. Čeprav je začetek zabaven, se situacija zasuče, ko se začnejo razkrivati ​​nepričakovane skrivnosti.

najbolji filmovi na netflixu

Uncut Gems

Uncut Gems je ob izidu postal nepričakovana uspešnica. Neodvisni film, ki sta ga napisala in režirala brata Josh in Ben Safdie, je triler z Adamom Sandlerjem v glavni vlogi. Čeprav to ni njegova prva dramska vloga, so bili vsi zelo šokirani, da se je igralec, znan po komedijah, preizkusil v takšnem žanru. Zgodba sledi Howardu, zadolženemu draguljarju, ki se odloči tvegati vse, da bi ostal živ, medtem ko so mu za petami nevarni upniki. Sandler je z odlično igro navdušil tako kritike kot javnost, mnogi so menili, da bi moral biti nominiran za oskarja.

najbolji filmovi na netflixu

Foto: Profimedia, IMDb

Naloži več
Zapri