Zendaya z glavno vlogo dominira v novem filmu, ki si ga je vredno ogledati v kinu
Zendaya z glavno vlogo dominira v novem filmu, ki si ga je vredno ogledati v kinu

Zendaya z glavno vlogo dominira v novem filmu, ki si ga je vredno ogledati v kinu

Če imate občutek, da ima Zendaya trenutno svoj trenutek, se nikakor ne motite! Uspešna mlada igralka je tako zaradi svojega talenta in prijetne osebnosti kot tudi zaradi udarnih modnih izbir (pri katerih ji svetuje stilist Law Roach) deležna veliko medijske pozornosti. Nas je povsem navdušila že z igro v nadaljevanki Euphoria, ki jo je izstrelila med najbolj svetle zvezde, sedaj pa niza en filmski uspeh za drugim.

Sedeži kinodvoran se po ogledu filma Dune: peščeni planet, 2. del (v katerem Zendaya igra ob boku Timothéeja Chalameta) še niti dobro niso ohladili, že nas vabijo na novo filmsko premiero. Warner Bros. Pictures in vizionarski filmski ustvarjalec Luca Guadagnino predstavljajo film Izzivalci [Challengers] v katerem nas bo s svojo igro ter navzočnostjo ponovno navdušila prav Zendaya.

zendaya - izzivalci

Zgodba, ki pritegne

V filmu Izzivalci Zendaya igra nekdanjo čudežno deklico Tashi Duncan, znano po brezkompromisni in bojeviti igri tako na kot ob teniškem igrišču, ki po poškodbi postane trenerka tenisa. Poročena je z Artom, teniškim prvakom v porazih (igra ga Mike Faist) in njena strategija se, da bi rešila sloves svojega moža povsem obrne, ko se mora Art soočiti s Patrickom (ki ga igra Josh OConnor), njegovim nekdanjim najboljšim prijateljem in Tashinim bivšim fantom. Ko se njihova sedanjost in preteklost prepletata in napetosti vse bolj naraščata, se mora Tashi vprašati, kakšno ceno bo zahtevala zmaga.

Odlična filmska ekipa

Režiser Luca Guadagnino, ki je bil v preteklosti nominiran za oskarja in BAFTO, vam je gotovo že poznan po čudovitem filmu o odraščanju  Pokliči me po svojem imenu ter romantičnem trilerju Sem ljubezen). Pod scenarijem se je podpisal Justin Kuritzkes, za katerega je to prvenec. Film producirajo Amy Pascal, Guadagnino, Zendaya in Rachel O’Connor, izvršni producent pa je Bernard Bellew.

Zendayina soigralca sta prav tako uspešna in priljubljena tako na TV ekranih kot na filmskih platnih. Josh O’Connor je nagrajen z zlatim globusom, dobitnik nagrade SAG ter nominiran za BAFTO, poznamo ga predvsem iz priljubljene serije Krona. Njegov filmski nasprotnik je z BAFTO nominirani Mike Faist, ki je nastopil tudi v muzikalu Zgodba z zahodne strani.

Vreden ogleda

Da je film resnično vreden ogleda v kinodvorani, priča tudi zvezdniška kreativna ekipa, ki je poskrbela za detajle in celotno vzdušje. To namreč sestavljajo Guadagninovi pogosti sodelavci – direktor fotografije Sayonbhu Mukdeeprom, scenograf Merissa Lombardo, montažer Marco Costa in kostumograf Jonathan Anderson. Glasbo za film so prispevali dobitniki oskarja, zlatega globusa in BAFTE Trent Reznor in Atticus Ross (DušaDružabno omrežjeKosti in vse).

Film Izzivalci v kina po Sloveniji prihaja 2. maja v distribuciji Blitz Film.

zendaya - izzivalci

Foto: Blitz Film

Naloži več
Zapri