5 aktualnih knjig za klubske mizice, ki jih želimo v našem domu
5 aktualnih knjig za klubske mizice, ki jih želimo v našem domu

5 aktualnih knjig za klubske mizice, ki
jih želimo v našem domu

V vsakem sodobnem interierju, ne glede na to, ali gre za dom ali pisarno, so knjige za klubsko mizico ali coffee table nepogrešljiv detajl. Čeprav izgledajo čudovito in je to zagotovo eden od razlogov, zakaj jih radi imamo, jih krasi kakovostna vsebina, po kateri lahko posežemo, ko potrebujemo navdih. Niso tam samo zato, da bi bile lepe, ampak zato, da bi bilo odlično branje vedno na dosegu roke.

“Coffee table” knjige

Le malo impresivnih notranjih prostorov nima vsaj nekaj najljubših knjig za klubsko ali kavno mizico. V svetu teh umetniških knjig, ki se pogosto ukvarjajo z bogatimi retrospektivami na različne umetniške teme, so tiste, ki že leta zasedajo vrh, a na obzorju je tudi nekaj novih naslovov. Predstavljamo pet novosti, ki si jih v teh dneh zagotovo želimo imeti pri roki.

P.S.: Knjige za klubske mizice so vedno čudovito darilo, ki ga lahko z izbiro teme prilagodite komu ga podarite, najboljše pri tem pa je, da lepo izgledajo tudi v notranjosti.

kinofolk-coffe-table2
kinofolk-coffe-table1

Dizajn, umetnost in interierji

Te knjige so pogosto dražje od standardnih knjig zaradi visoke kakovosti tiska, papirja in oblikovanja. Mnogi jih kupujejo kot okrasne predmete za dom ali kot darila za posebne priložnosti. Služijo lahko tudi kot ultimativni dodatek vašemu domu, ki hkrati prinaša kakovostno vsebino.

Alyssa Kapito: Interiors – nova knjiga za ljubitelje interierja

V svetu notranje opreme obstaja nekaj imen, ki izstopajo kot pravi vizionarji, in eno od teh imen je Alyssa Kapito. S svojim prepoznavnim slogom, ki združuje prefinjeno eleganco z urbano svežino, Alyssa Kapito ne spreminja le prostorov, temveč ustvarja prave umetnine, ki odražajo duh časa. Rojena in odraščala je na Manhattnu, zato je globoko zasidrana v estetiko mesta, ki nikoli ne spi. Njene izkušnje in ljubezen do urbanega življenja se jasno odražajo v njenem delu.

Vse ljubitelje svojega dela je pravkar razveselila z novo knjigo za klubske mizice – Alyssa Kapito: Interiors, v kateri predstavlja svoje najbolj nenavadne stanovanjske projekte. Od elegantne meščanske hiše na Upper East Side, ki združuje sodobnost s toplimi odtenki, do elegantnega dupleksa v SoHu, ki poudarja drzno umetniško delo med naravnimi materiali, … Dotik Alysse Kapito je nedvomno prepoznaven. Ta izdaja, ki jo je natisnila znana založba Rizzoli, na razkošnem papirju s platnenim ovitkom, bo navdušila ljubitelje interierja po vsem svetu in je zagotovo knjiga, ki jo morate imeti v svoji zbirki, če ste ljubitelj notranje opreme. .

KINOFOLK Issue Fifty-One

Kaj bo definiralo naslednjo dobo oblikovanja? Na to vprašanje skuša odgovoriti nova številka revije Kinfolk. Ta vizualna mojstrovina je polna navdihujoče notranjosti, vrhunskega pohištva in vpogledov v najbolj premišljene oblikovalce in arhitekte na svetu. V notranjosti knjige najdemo 10 najboljših novih in uveljavljenih studiev po vsem svetu in raziščemo, kako je oblikovanje veliko več kot estetika. Je odsev kulture, ogledalo naših vrednot in kompas, ki nas vodi v prihodnost. Oblikovanje je lahko katalizator družbenih sprememb in gonilo k bolj trajnostni prihodnosti. Vsekakor jo morate imeti!

Taschen ima novost za vse ljubitelje rastlin

Taschen je priznana založba, znana po luksuznih in visokokakovostnih knjigah, ki pokrivajo široko paleto tem, vključno z umetnostjo, arhitekturo, fotografijo, oblikovanjem, modo, kulinariko, zgodovino, potovanji in številnimi drugimi. Njihove knjige so pogosto bogato ilustrirane in oblikovane s posebno pozornostjo do podrobnosti. Te zbirateljske knjige imajo res zanimive izdaje, ta novost pa bo razveselila predvsem vse ljubitelje rastlin. Potopite se v svet rastlin s knjigama “Anna Atkins – Cyanotypes” in “Basilius Besler – Book of Plants”.

Gestalten – ‘The House of Green’

Meje med vplivom tehnologije na naš delovni in prosti čas ter časom, ki ga porabimo za delo in počitek, so vse bolj zabrisane. Naravno je, da se vse bolj obračamo k naravi. Zdravilo za vsakdanji kaos pogosto najdemo prav v preprostosti in tistih dragocenih trenutkih, ki jih izkoristimo samo zase in tako najdemo ravnovesje. “The House of Green” iz Gestaltena je zbirka najbolj impresivne arhitekture in notranjosti, ki v svoje zasnove vključujejo naravo in raziskujejo njene prednosti za domove in delovna mesta. Od oblikovalskih navdušencev, ki iščejo osvežitev doma, do profesionalcev, ki iščejo nove trajnostne rešitve, …

Slow Travel Britain: 22 mindful journeys across England, Scotland and Wales

Slow travel, trend, ki je prisoten že nekaj let, od pandemije, in zdi se nam, da je že postal standard. Množična potovanja so preteklost, prihodnost pa bo še bolj. Če vam primanjkuje navdiha, ga poiščite v novi izdaji hoxtonminipressa. V tej knjigi je predstavljenih 22 najbolj navdihujočih načinov za raziskovanje Anglije, Škotske in Walesa, ki spodbujajo globljo povezavo z njihovimi pokrajinami, ljudmi in kulturo. Od kopanja v Snowdoniji (Eryra) do hoje po Hadrijanovem zidu, uživanja v divji hrani Pembrokeshirea do vpijanja zgodovine Skyeja – to so izleti za počitek vaše duše, če ne drugega, vsaj iz udobnega kavča.

Foto: Unsplash, Instagram

Naloži več
Zapri