6 novih knjig, ki jih beremo ta teden
6 novih knjig, ki jih beremo ta teden

6 novih knjig, ki jih beremo ta teden

Čas branja na plažah je, vsaj za večino izmed nas, že mimo, a to ne pomeni, da je mimo tudi branje. Nasprotno, njegov vrhunec šele prihaja. Jesen, ki je pred nami, bo v znamenju sprostitve ob dobri knjigi, zagotovo pa se bomo nekaterih naslovov s spodnjega seznama tudi mi lotili v prihodnjih dneh. Šest novih knjig, ki jih priporoča Goodreads, zagotovo zveni kot vaba za obisk knjigarne.

 

6 novih knjig, ki jih beremo ta teden

Ta teden imamo na voljo še 6 dni, zato vam predstavljamo 6 naslovov, ki jih nikakor ne smete zamuditi. Seveda nihče ne pričakuje, da bomo knjigo prebrali v enem dnevu (čeprav si včasih želimo, da bi bila to naša edina ‘obveznost’ ta dan), vendar je dobro, da malo raziščemo ponudbo in nabavimo knjige, ki nam bodo delale družbo vsaj za vikend. Ta teden beremo The Fraud (Zadie Smith), Evil Eye (Etaf Rum), Holly (Stephen King), Stvari, ki jih pustimo za sabo (Lucy Score), The River Runs South (Audrey Ingram) in The River We Remember (William Kent Krueger).

 

The Fraud, Zadie Smith

Njen novi roman temelji na slavnem kazenskem procesu iz 19. stoletja, vendar je dogajanje z enim očesom jasno osredotočeno na današnji politični populizem. Glavni lik je angleški mesar, ki se je oklical za angleškega aristokrata sira Rogerja Tichbornea (za katerega se je domnevalo, da se je izgubil na morju), da bi podedoval njegov denar. Čeprav gre očitno za prevaro, začne pridobivati ​​na priljubljenosti in ustvari vojsko oboževalcev, ki verjamejo njegovi zgodbi. Zanimiva pogled na stvarnost, ki je tudi danes marsikje prisotna.

Evil Eye, Etaf Rum

Yara, vzgojena v konservativni palestinski družini v Brooklynu, je mislila, da se bo končno počutila svobodno, ko se bo poročila s šarmantnim poslovnežem. Zdaj ima dobro službo na lokalnem kolidžu, ki jo usklajuje z vzgojo dveh hčera in skrbjo za dom. Yara se zaveda, da je njeno življenje bolj izpolnjeno kot življenje njene mame, a ji še vedno nekaj manjka. Ta zapletena drama o odnosu med materjo in hčerko se ukvarja s trajnimi posledicami medgeneracijske travme in s tem, kaj je potrebno, da prekinemo krog zlorabe.

Holly, Stephen King

Povsem nova knjiga Stephena Kinga spremlja zasebno preiskovalko Holly Gibney, ko si prizadeva rešiti grozljivo resnico, skrito za številnimi izginotji v mestu nekje na ameriškem srednjem zahodu. Holly se pojavlja tudi v drugih delih tega mojstra grozljivk, v tej noveli pa jo vidimo v glavni vlogi.

Stvari, ki jih pustimo za sabo, Lucy Score

Neusmiljeni mogotec in ženska, željna maščevanja, se znajdeta na misiji, da bi poravnala račune, vendar se na koncu v tej srce parajoči romanci ljubimca, ki bi morala biti sovražnika, zaljubita.

The River Runs South, Audrey Ingram

Vznemirljiv in ​​poučen prvenec bo odmeval pri bralcih, ki so se že kdaj počutili izgubljene ali ki so oboževalci Kristy Woodson Harvey in Linde Holmes. Ta roman, ki raziskuje ljubezen, izgubo in pogum za začeti znova, bo pritegnil vse, ki iščejo čustveno bogato leposlovje.

The River We Remember, William Kent Krueger

Leta 1958 majhno mesto v Minnesoti pretrese umor njegovega najvplivnejšega prebivalca, kar doliva olje v stare zamere. Gre za iskriv samostojni romanu avtorja uspešnice

 

Foto: Unsplash, Instagram

Naloži več
Zapri