Roman Agni je eden najboljših slovenskih romanov zadnjih let
Roman Agni je eden najboljših slovenskih romanov zadnjih let

Roman Agni je eden najboljših
slovenskih romanov zadnjih let

Ivan in Katja sta zakonca, ki s hčerkama Mašo in Klaro živita na slovenskem podeželju. Dinamika njunega ustaljenega življenja se spremeni, ko se v zgornje nadstropje družinske hiše preseli očarljiva Brina. Brina je Katjina sestra dvojčica, ki išče odmor od igralske kariere v gledališču. Brinin prihod počasi vnaša nered v življenja likov. Ivan je živčen, Katja vse bolj nemirna, najstnica Maša pa intenzivno raziskuje svojo spolnost. Napetost se s časom povečuje in v nizu bizarnih preobratov kmalu postane jasno, da ima vsako življenje svoj obraz – kar ni za vsake oči … to je zaplet slovenskega dela Agni pisatelja Boruta Kraševca.

Agni Borut Kraševac

Literarni prvenec Boruta Kraševca je roman o medsebojnih odnosih, ki jih vodijo instinkti. Roman o ognju kot vitalni energiji. In o nevidni lepoti, ki se nenehno vali med erosom in tanatosom  … In ki ji je dodatno vrednost smisla in s tem destruktivnost vsilil človek. Agni kot tak predstavlja svež, romaneskni veter v sodobnem slovenskem umetniškem prostoru, ki na nov, drzen in umetniško atraktiven način predstavlja prehojene teme.

Jasna Lasja, Literatura

Agni Borut Kraševac

Agni Boruta Kraševca je romaneskni prvenec, ki se dinamično, humorno in premeteno potopi v navidez miren vsakdan sodobne slovenske družine, ovenčan s prestižno literarno nagrado kresnik. Skoraj presenetljivo pisatelj  Borut Kraševec, ki dogajanje prikazuje z živalskega zornega kota, bralcu približa mesene in neukročene vidike medčloveških odnosov ter nazorno pokaže, da se naravi ne da ubežati.

Foto: Hena, Pexels

Naloži več
Zapri