Čas je, da priporočila za knjige začnete iskati na TikToku. Tole nam priporočajo letos …
Čas je, da priporočila za knjige začnete iskati na TikToku. Tole nam priporočajo letos …

Čas je, da priporočila za knjige začnete iskati na TikToku. Tole nam priporočajo letos …

Skupnost BookTok na TikToku je včasih odličen kraj za iskanje novih zanimivih knjig za branje. Pred kratkim je napeti kriminalni roman Tiha pacientka Alexa Michaelida poskrbel za pravo razburjenje, zato smo se odločili, da izpostavimo več naslovov, o katerih se nenehno govori. Pa si oglejmo, kaj nam priporoča v branje BookTok.

Konča se z nama, Colleen Hoover

Roman Konča se z nama je romantična in ganljiva zgodba o Lily Bloom. Življenje je ni nikoli razvajalo, vendar je vedno poskušala najti svojo srečo. Ko se preseli v Boston, spozna Ryla Kincaida, čednega, trmastega in rahlo arogantnega nevrokirurga. Ta osvoji njeno srce, a kmalu se pojavi njena nekdanja velika ljubezen Atlas Corrigan in ogrozi vse, kar je Lily zgradila z Rylom.

Skupnost BookTok je preprosto ponorela za tem romanom. Številni so posneli svoj odziv na žalosten, konec knjige, ki izmami marsikatero solzo.

Ahilova pesem, Madeline Miller

Vsem znana antična zgodba o Ahilu je v tem romanu Madeline Miller dobila novo življenje. Ahilova pesem je postala TikTok senzacija, o kateri se ne neha govoriti. Knjiga spremlja dva na videz nezdružljiva junaka, njuno nežno prijateljstvo in odraščanje ter kruto igro usode. Zgodba o Ahilovi smrti je v tej ubeseditvi tako srce parajoča, da marsikdo med branjem joče.

Preden se kava ohladi, Toshikazu Kawaguchi

Da ima BookTok rad wholesome knjige, ni nič nenavadnega, takšno je tudi to delo japonskega avtorja. Preden se kava ohladi se osredotoča na nenavadno, čarobno kavarno Funiculi Funicula v Tokiu. V njej je posebna miza z dvema stoloma, ki osebi, ki se usede tja, omogoča potovanje v preteklost, kjer pa lahko ostane le toliko časa, dokler se kava ne ohladi. Na drugi stol se bo usedla oseba, s katero v preteklosti niste imeli priložnosti razčistiti odnose. V knjigi spremljamo štiri odnose ‒ ljubezenskega, zakonskega, sestrskega in starševskega.

Preden se kava ohladi je branje, ki vas bo spomnilo na odpuščanje in spravo, a tudi na novo upanje in pot v srečnejšo prihodnost.

 

Atlas Six , Olivie Blake

Če sta vam všeč Igre lakote in Divergent, potem boste znanstvenofantastično knjigo Atlas Six prebrali na en mah. Vsakih deset let prejme šest najbolj nadarjenih čarodejev, izbrancev z nadnaravnimi močmi, povabilo na posebno iniciacijo. Cilj je pridružiti se Aleksandrijski družbi, najbolj tajni družbi na svetu. Knjiga spremlja šest izbrancev, ki so vsi sprejeli povabilo iz svojih razlogov. Čeprav bo to pomenilo srečanje z neverjetno nevarnimi sovražniki in morda tudi kruto izdajo najbližjih zaveznikov, se bodo z vso močjo borili, da bi se pridružili vrstam aleksandrijcev.

BookTok včasih pripomore k uspehu napetih izdaj, ki držijo pozornost do zadnje strani, in tak primer je ravno Atlas Six.

Fourth Wing, Rebecca Yarros

Druga napeta knjiga, ki jo priporoča BookTok, je Fourth Wing. Zgodba spremlja mlado Violet, ki ji mati ukaže, naj se priključi stotinam kandidatov, ki si želijo postati del elite kraljestva in jezdeci zmajev, kar je zelo spoštovan položaj v družbi. Toda Violet je krhka, drobna in nizka, brez kakršne koli predispozicije za jezdeca zmaja. Poleg tega je mnogim trn v peti ravno zaradi svoje matere, ki je nepriljubljena, saj je zatrla upor proti kraljestvu. Da bi preživela, se mora Violet zanesti na lastno iznajdljivost. In kot da zgodba o preživetju ni dovolj, se vmeša še zelo privlačen mladenič Xaden Riorson.

Naloži več
Zapri