Beba za stolom: knjiga znanih blogerk je povzročila velik odmev in bila v hipu razprodana
Beba za stolom: knjiga znanih blogerk je povzročila velik odmev in bila v hipu razprodana

Beba za stolom: knjiga znanih blogerk je povzročila velik odmev in bila v hipu razprodana

Edita Šimić in Ana Jelekovec Jurkin sta napisali in oblikovali knjigo, ki je močno primanjkovala na tržišču.

Knjiga Beba za stolom je edinstven koncept, ki tudi širše še ni prisoten. Zasnovana je kot vodnik za starše skozi pustolovščino dopolnilne prehrane, in sicer na podlagi najnovejših znanstvenih raziskav, ki se želi odmakniti od zastarelega načina hranjenja dojenčkov, izobraževati in spodbujati vsakega starša na tej poti. Velika posebnost je v podrobnih informacijah in konceptu receptov, pa tudi v tem, da lahko to knjigo uporabljate ne le med dohranjevanjem, ampak vse življenje.

Knjiga je izšla maja in je bila zelo hitro razprodana. Edita in Ana sta pridno delali na novih izdajah, tako je danes izšla že tretja, posodobljena izdaja z naslovnico v novi barvi.

Če iščete priročnik, ki bo vseboval res vse, kar je potrebno za začetek dohranjevanja, preprosto morate imeti tega na svoji kuhinjski polici. Od priprave na to pomembno obdobje dojenčkovega (in vašega!) življenja, razbijanja mitov, postavljanja nekih novih norm, pa vse do receptov, ki jih boste pripravljali še dolgo potem, ko dojenček ne bo več dojenček. Knjiga Beba za stolom vam bo olajšala psihični in fizični vidik uvajanja živil v dojenčkovo prehrano in vam ponudila nove ideje za pripravo obrokov za vašo družino.

O avtoricah

Ana je magistrirala iz nutricionistike na Živilsko-biotehniški fakulteti v Zagrebu, svoje pravo poslanstvo pa je odkrila šele, ko je postala mama.

V procesu dohranjevanja sina je spoznala, koliko podpore potrebujejo starši v tem obdobju in kako kakovostne podpore primanjkuje. Odločila se je, da se bo specializirala in svoje delo usmerila izključno na dojenčke in otroke. S šolanjem na Oh Baby School of Holistic Nutrition si je pridobila naziv certificirane svetovalke za dohranjevanje dojenčkov. Poleg tega je opravila izobraževanje iz terapevtskega hranjenja, da bi lažje pomagala dojenčkom in otrokom, ki imajo težave s hranjenjem. Trenutno obiskuje izobraževanje Solid Starts.

Ana zagotavlja podporo in izobraževanje staršev, ki so v procesu dohranjevanja, pa tudi tistih, katerih otroci imajo določene izzive, kot so pretirana izbirčnost, težavno hranjenje, alergije, preobčutljivost na hrano itd.

Njeno delo lahko spremljate na profilu Nutrimama na Instagramu, Facebooku in spletni strani https://nutrimama.hr/.

Diplomirana ekonomistka Edita je leta 2012 svoj splitski naslov zamenjala z berlinskim. Tam je začela pisati blog o hrani pod imenom Kuživancija. Motivirana z željo, da bi tudi sama jedla bolj zdravo in navdihnjena s popolnoma novim razumevanjem hrane v Berlinu, se je osredotočila na recepte, ki niso le prehransko bogati, ampak tudi zanimivi, da bi nas tako spodbudila h kuhanju doma.

Edita je bila tudi dolgoletna gastro blogerka Journala, v zadnjih desetih let je sodelovala s številnimi lifestyle revijami in portali na Hrvaškem. Leta 2020 je izdala svojo prvo kuharsko knjigo Jutra uz Kuživanciju.

Edita se poleg receptom posveča tudi ustvarjanju izobraževalnih vsebin, hkrati pa promovira pomen zdravja in kakovosti življenja žensk. Leta 2021 je prvič postala mamica. Ker je tako dobila nov pogled na svet, je njen stalni cilj ustvarjanje vsebin, ki bodo ženskam omogočile boljši, bolj zdrav in bolj izpolnjujoč vsakdan.

Blog Kuživancija je na voljo na Instagramu, Facebooku, YouTubu in na https://www.kuzivancija.com.

Vsebina knjige Beba za stolom

Knjiga je sestavljena iz dveh delov: teoretični in praktični z recepti. Združuje vse na enem mestu za tiste, ki ne vedo, kako začeti z dopolnilno prehrano, in služi kot vodnik vsem zmedenim staršem, ki se podajajo na avanturo, imenovano ‘dojenček za mizo’.

V prvem delu boste našli najnovejša priporočila in informacije o vseh pomembnih temah glede dohranjevanja: kdaj začeti z njim, kateri način izbrati, katero hrano ponuditi in kateri se izogibati, kako kombinirati živila, kako uvajati alergena živila, kdaj otroka odvaditi od mleka, kako si ustvariti dobre prehranjevalne navade in še mnogo drugih tem.

Drugi del knjige obsega prek šestdeset receptov. Zasnovani so tako, da jih lahko jé tako dojenček kot cela družina. Vsak recept ima ločen razdelek, kjer je razloženo, kako obrok postreči glede na starost dojenčka in s čim ga kombinirati. Prav tako večina receptov, ki vsebujejo alergena živila, ponuja predlog za nadomeščanje le-teh.

S preprostimi nasveti in predlogi receptov vas bo ta knjiga naučila oblikovati bogat in kakovosten obrok za odrasle in otroke.

»Priporočila v knjigi odstopajo od ustaljenega pristopa k prehranjevanju otrok in načina vzgoje preteklih in naših generacij. Iz tega razloga želiva spreminjati in izobraževati na temo dopolnilne prehrane, spodbujati konstruktivne pogovore in zagotavljati potrebna orodja, da bi bilo to obdobje v življenju vsake družine z majhnim dojenčkom pozitivna pustolovščina in da bi postavili lepe ter zdrave temelje za celo življenje. Želiva, da otroška dopolnilna hrana postane prehrana celotne družine!« pravita Ana in Edita.

Foto: Instagram (@kuzivancija, @nutri.ma.ma)

 

Naloži več
Zapri