Če vam je bila knjiga 8 pravil ljubezni všeč, morate prebrati naslednje naslove
Če vam je bila knjiga 8 pravil ljubezni všeč, morate prebrati naslednje naslove

Če vam je bila knjiga 8 pravil ljubezni všeč, morate prebrati naslednje naslove

Trenutno ena najbolj priljubljenih knjig na družbenih omrežjih, pa tudi v slovenskih knjigarnah, je 8 pravil ljubezni avtorja Jaya Shettyja. Namenjena je skrbi zase in za svoje počutje, lahko pa je tudi vodnik skozi življenje. Glede na veliko priljubljenost knjige smo se odločili, da poiščemo podobne naslove, ki nam bodo pomagali lažje razumeti sebe in vse okoli nas. To so naši predlogi.

8_pravil_ljubezni
čitanje knjiga

Wonderful Life

Kaj daje smisel našemu življenju? Zakaj hrepenimo po nečem onkraj sedanjega trenutka? Je sreča dober življenjski cilj? Kako določiti prostor smislu v sekularni družbi? To so vprašanja, na katera odgovarja knjiga Wonderful Life.

Napisal jo je eden najbolj priljubljenih finskih filozofov Frank Martela, ki natančno razloži, zakaj je vredno živeti življenje. Avtor ponuja načine, kako v naša življenja vnesti več smisla in pregnati tesnobo, s katero se bojuje veliko ljudi, in sicer s pomočjo statistike, zgodovine in psiholoških eksperimentov. Wonderful Life je odlična knjiga za vsakogar, ki želi pozitiven pogled na življenje.

Wonderful Life!

Stop Pleasing Others

Ne glede na to, ali gre za partnerja, delo, družino ali odnose z drugimi ljudmi, si vsi, zavestno ali nezavedno, prizadevamo, da bi nas imeli radi in da bi bili drugim všeč, trdi britanska psihoterapevtka Emma Reed Turrell. To je do neke mere razumljivo, pojasnjuje v svoji pravkar izdani knjigi Stop Pleasing Others, saj je bilo evolucijsko gledano za človeka kot družbeno žival, odvisno od svoje skupine, nekoč zelo nevarno biti nesodelujoč, neljubljen ali odbijajoč.

Njeni modri in koristni nasveti, podkrepljeni s številnimi primeri iz bogate zasebne psihološke prakse, bodo marsikateremu bralcu zagotovo pomagali osvoboditi se nezdravih vedenjskih vzorcev in začeti na pravi način skrbeti za druge – da bi naposled lahko bolje skrbeli zase.

Please Yourself

El camino de la sabiduría

Slavni pisatelj in terapevt Jorge Bucay trdi, da je knjiga El camino de la sabiduría namenjena tistim, ki so vedno želeli ‘malce’ študirati filozofijo, saj so mislili, da bi jim lahko koristila, a so bili na koncu razočarani, kot da so bili ogoljufani in izključeni, ko so se poskusili približati temu znanju.

Zvest svojemu slogu pisanja, ki je osvojil milijone bralcev po vsem svetu, svoje spodbudno razmišljanje utemeljuje na nekaterih najstarejših mitih.  Tako je napisal knjigo, ki ne želi pogasiti bralčeve žeje, temveč ga spodbuditi, da še naprej išče kraj, kjer se lahko sam odžeja.

 

El camino de la sabiduría

Ego, ljubezen, resnica

Hrvaški avtor Zoran Salopek je izdal še eno knjigo, v kateri napeljuje k ​​razmišljanju o smislu življenja. Ego, ljubav, istina govori o tem, kako utišati ego in odkriti svoj namen. V naših občutkih trpljenja v zvezah in odnosih nas vodi ego, ne ljubezen, sebičnost, potreba po nadzoru in podobno pa so izzivi za ego, ki se jih je treba naučiti premagati. Ko utišamo ego, bomo spoznali ljubezen, kar je smisel življenja, predlaga ta knjiga, v kateri se lahko vsi najdejo.

self help knjige

Why be happy? The Japanese Way for Acceptance

Klinični psiholog in pisatelj Scott Haas se ukvarja z »iskanjem miru in zadovoljstva v vsakdanjem življenju, ki ga mučijo številne skrbi«. V ta namen je bralcem podrobno razložil japonski princip ukeireru – veščino sprejemanja ljudi in situacij, s katerimi se vsakodnevno srečujemo. Avtor zatrjuje, da se lahko s prakticiranjem tega starodavnega japonskega načela v veliki meri znebimo vsakodnevne tesnobe, stresa, napetosti in jeze ter tako temeljito izboljšamo vse vidike svojega življenja.

Why Be Happy?: The Japanese Way of Acceptance

Foto: Pexels, PR

Naloži več
Zapri