Vsi govorijo o Barackovih knjižnih predlogih, nas pa zanima, kaj bere Michelle Obama
Vsi govorijo o Barackovih knjižnih predlogih, nas pa zanima, kaj bere Michelle Obama

Vsi govorijo o Barackovih knjižnih predlogih, nas pa zanima, kaj bere Michelle Obama

Po izobrazbi pravnik, po poklicu politik in bivši predsednik ZDA, trenutno pa glavni vplivnež, ko gre za poletno branje. Kaj bere (in posluša) Barack Obama, je vroča tema, zahvaljujoč objavi njegovega zdaj že tradicionalnega poletnega seznama. Nas pa bolj zanima, kaj bere njegova žena Michelle Obama.

Sama je avtorica treh priljubljenih publicističnih izdaj z naslovi American Grown, Becoming in The Light We Carry, ki so kraljevali na seznamih knjižnih uspešnic. Tokrat smo izbrali pet knjig, ki jih priporoča nekdanja prva dama ZDA.

Educated (Tara Westover)

Sijajno napisana knjiga o odraščanju v pričakovanju sodnega dne, o otroštvu brez izobrazbe, zdravnika, celo brez rojstnega lista … To so besede, ki se pojavljajo v opisu knjige spominov Educated avtorice Tare Westover.

Beli zobje (Zadie Smith)

Roman Beli zobje britanske pisateljice Zadie Smith se osredotoča na poznejše življenje dveh vojnih prijateljev – Bangladeševca Samada Iqbala in Angleža Archieja Jonesa – in njunih družin v Londonu. V središču zgodbe je odnos Britanije do priseljencev iz britanskega Commonwealtha.

Commonwealth (Ann Patchett)

Zanimivo je, da se je na seznamu nekdanjega prve dame znašel tudi roman Commonwealth ameriške pisateljice Ann Patchett. En sam nedovoljen poljub bo sprožil plaz odzivov, posledice te odločitve pa bodo vplivale na šest akterjev v obdobju petdesetih letih, ki jih zajema ta knjiga.

Ugovor vesti nekega fundamentalista (Mohsin Hamid)

Na seznamu je tudi roman Ugovor vesti nekega fundamentalista pakistanskega avtorja Mohsina Hamida. Skozi izmišljeno zgodbo obravnava problem beguncev, poleg Michelle pa sta jo v branje priporočila tudi Barack Obama in Sarah Jessica Parker.

An American Marriage (Tayari Jones)

Poleg Michelle je roman An American Marriage ameriške pisateljice Tayari Jones razveselil tudi Oprah Winfrey, ki ga je uvrstila na seznam obveznih branj svojega priljubljenega kluba bralcev. Zgodba se osredotoča na poroko afroameriškega para srednjega razreda, čigar življenje se razpade, ko je mož obsojen posilstva, ki ga ni zagrešil.

P.S.: Celoten seznam Michellinih favoritov je dostopen na povezavi.

 

Foto: Profimedia, Pexels

Naloži več
Zapri