TikTok meni, da morate prebrati ta skrivnostni roman, in tukaj je razlog
TikTok meni, da morate prebrati ta skrivnostni roman, in tukaj je razlog

TikTok meni, da morate prebrati ta
skrivnostni roman, in tukaj je razlog

Če obstaja mesto na internetu, ki lahko naredi knjigo viralno, je to BookTok na TikToku. Tam pogosto najdemo odlična literarna priporočila, zdaj pa smo naleteli na delo, ki ga primerjajo z napetim trilerjem Shutter Island. Gre za knjigo Tiha pacientka, romaneskni prvenec avtorja Alexa Michaelidesa, ki je izšel leta 2019.

Nijema pacijentica

Misteriozni triler

Vsi ljubitelji misterijev in psiholoških trilerjev bodo v Tihi pacientki našli svojo novo najljubšo knjigo. Za kaj gre in zakaj je BookTok obseden z njo?

Theo Faber je forenzični psihoterapevt, ki pride v The Grove, strogo varovani forenzični oddelek v severnem Londonu. Razlog za njegov prihod je Alicia Berenson, slikarka, ki je že šest let zaprta, potem ko je bila obtožena za umor svojega moža, slavnega modnega oblikovalca Gabriela Berensona. V noči umora je policija našla poleg trupla psihično sesuto Alicio. Gabriela so ubili streli, ki so ga večkrat zadeli v obraz, edina sled, ki jo je imela policija, pa so bili Aliciini prstni odtisi na orožju.

Ko so jo prijeli, ni izgovorila niti besede. Ni hotela ne priznati ne zanikati svoje krivde in nikoli več ni spregovorila. Thea je primer pritegnil, zato se je odločil poiskati resnico, ki se skriva za brutalnim primerom. Ta težnja po resnici vodi v zabrisovanje meja med terapevtom in pacientom, Alicia pa ga prisili, da se sooči tudi z lastno preteklostjo.

Nijema pacijentica

Šokanten zaplet

V številnih videih na TikToku so ljubitelji knjig navdušeno delili svoje vtise. Nekateri so se odločili knjigo prebrati v enem dnevu in posneti svoj odziv. Šokanten konec z zapletom je bralce pustil v popolnem transu. Knjiga je napisana kot vznemirljiv triler, ki vas bo držal prikovane na stol vse do zadnje strani. Ves BookTok govori o tem, da je Tiha pacientka intrigantna in strašljiva zgodba, ki vas povsem potegne vase.

To je ena tistih knjig, za katere menimo, da bi bile popolna miniserija. Ima točno določen začetek, sredino in konec, zato upamo, da producenti HBO-ja spremljajo BookTok in da bodo izkoristili priložnost za adaptacijo tega misterioznega in neverjetnega trilerja.

Foto: Knjižara Dominović, Unsplash, TikTok (@ales.diaries)

Naloži več
Zapri