Muzej Lune: fantazijsko doživetje sredi londonske katedrale
Muzej Lune: fantazijsko doživetje sredi londonske katedrale

Muzej Lune: fantazijsko doživetje
sredi londonske katedrale

Če vas oktober popelje v London, se ustavite v katedrali Southwark, kjer je trenutno na ogled prav posebna razstava. Cerkveni objekt so namreč začasno spremenili v Muzej Lune, za katerim stoji Luke Jerram. Natančneje, v njej je istoimenska potujoča razstava, v sklopu katere so v notranjosti postavili ogromno 3D instalacijo Lune. Na ogled bo do 28. oktobra.

Jerrem je umetnik, ki ustvarja tako skulpture, ogromne instalacije kot tudi “žive” umetnine. Luna je videti tako realistična, kot da bi v katedralo postavili pravo nebesno telo. Njen premer je sedem metrov, prikazuje pa Nasine fotografije luninega površja in je osvetljena od znotraj. Vsak centimeter te krogle predstavlja pet km lunine površine.

Cene vstopnic za Muzej Lune

Razstava Muzej lune bo predstavljena na več različnih načinov, pa tudi v različnih prostorih, da bi spremenili interpretacijo in doživetje razstave. Na svojem potovanju po svetu zbira nova glasbena dela, osebne zgodbe, mitologijo, povezano z Luno, in izpostavlja nova spoznanja o njej.

Londonska razstava je odprta vsak dan od 9.30 do 16.30. Cena vstopnice za odrasle je 3 funte, za otroke od 4 do 17 let je 1,5 funta, medtem ko otroci do 3 let vstopajo brezplačno. Poleg tega so na programu tudi datumi Lunar Lates, dnevi, ko si je razstavo mogoče ogledati tudi po mraku. Na sporedu so 17., 23., 25., 27. in 28. oktobra. Cena za odrasle je 6 funtov, za otroke od 4 do 17 let je 3 funte, mlajši od 3 let pa si jo lahko ogledajo brezplačno.

Na razstavni strani je navedeno, da je bila Luna skozi zgodovino navdih za mnoge legende, mornarjem je služila za orientacijo in kot luč. Po njej so šteli čas in jo interpretirali kot božanstvo in planet. Različne kulture in religije imajo svoja prepričanja in verovanja, ne glede na vse te razlike pa je Luna tista, ki nas povezuje.

Foto: Profimedia, Instagram (@crazycatladyldn)

Naloži več
Zapri