Alessandro Michele je novi kreativni direktor znamke Valentino

Alessandro Michele je novi kreativni
direktor znamke Valentino

Potem ko smo na pariškem tednu mode za kratek čas uživali v mračni estetiki in dozi avantgarde, je vse kazalo na vzpon novih modnih ideologij znotraj italijanske modne hiše. Nismo pa si mogli niti predstavljati, da gre za odhod Pierpaola Picciolija z mesta kreativnega direktorja.

Pierpaolo Piccioli je že več kot dve desetletji nepogrešljiv del luksuzne znamke, njegovo delo pri Valentinu pa se je začelo leta 1999. Zanimivo je, da je edini naslednik Valentina Garavanija, na položaju kreativnega vodje pa je od leta 2016, ko se je Garavani upokojil.

Kakor koli že, gre za res radikalno spremembo, ki je modna srenja nikakor ni pričakovala. Poleg tega je modna hiša poudarila, da letos junija ne bo prikazala moške kolekcije, niti visoke mode. Tovrsten odmor zagotovo ni praksa, s katero se pogosto srečujemo.

Alessandro Michele

Glasbeni stoli, prihodi in odhodi znotraj modne industrije, bi lahko rekli, so se začeli dogajati vse pogosteje, potem ko je Alessandro Michele zapustil Gucci. Njegov odhod je spremenil klimo na modni sceni in vsi so se spraševali, kje se bo njegova avantura nadaljevala. Kot špekulirajo nekateri mediji, kot je WWD, je izvršni direktor podjetja Mayhoola (v lasti Valentina samega) Alessandru ponudil položaj kreativnega direktorja znamke Walter Albini. Vendar je Alessandro ponudbo zavrnil.

Pravijo pa, da je Rachid Mohamed Rachid po odhodu Pierpaola Picciolija Alessandru tokrat ponudil nekaj bolj privlačnega – Valentina. Ker so razmere v njihovih vrstah povsem drugačne in za razliko od modne hiše Gucci, ki ima nenasitnega Keringa čez glavo, bo pritisk zagotovo precej manjši. Poleg tega je jasno, da industriji manjka pridih visoke mode, ki ga je uspelo vrniti šele Johnu Gallianu.

Alessandro Michele je v svoji objavi na Instagramu izpostavil, da sta bili bogata zgodovina in identiteta te znamke vedno eden največjih navdihov za njegovo ustvarjalnost. Ne dvomimo, da bo novo obdobje že znanih in glamuroznih italijanskih modnih hiš še bolj zasijalo s pristnim pečatom tega modnega velikana.

*Tekst je prevzet od portala Journal.rs.

Foto: Spotlight /Launchmetrics, Instagram (@maisonvalentino, @ppicioli, @alessandro_michele)

Naloži več
Zapri