Velika novica za vse modne navdušence – prišel je Vogue Adria
Velika novica za vse modne navdušence – prišel je Vogue Adria

Velika novica za vse modne navdušence
– prišel je Vogue Adria

Kar se je začelo kot tednik v New Yorku leta 1892, je postalo najbolj cenjena modna revija na svetu, zdaj pa imamo končno svojo izdajo. Prišel je Vogue Adria, ki je bil predstavljen na gala večerji v Beogradu.

Odlična novica za modne navdušence in tudi zbiratelje je, da Vogue Adria ne bo imel le spletne izdaje, temveč bo 12. marca dobil tudi svoj prvi tiskani izvod. Prva izdaja je okrašena z naslovom Nova zora, besedno zvezo, ki zveni enako in ima enak pomen v vseh balkanskih državah. Na naslovnici je legendarna srbska manekenka Nataša Vojnović. Nosi arhivski kos s podpisom oblikovalca Alberja Elbaza, ki je bil narejen posebej zanjo. Pod fotografije se podpisuje Filip Koludrović, ki je tudi kreativni direktor edicije Vogue Adria.

Modni izlet v dežele regije

Od modnega direktorja Petra Trbovića smo lahko izvedeli tudi, kako so zadnji mesec preživeli na nekakšni turneji po regiji. Kot je zapisal v svoji napovedi, ni bilo boljšega načina za predstavitev prve številke Vogue Adria kot uvodniki, ki prikazujejo značilnosti držav, v katerih bo Vogue Adria izhajal. V prvi številki se bomo imeli priložnost z Vogueom podati na modno popotovanje po vseh državah regije.

Prvi Vogue Adria je na novo pot pospremil z besedami tudi urednik Milan Đačić: »Regija potrebuje svežo povezavo, svet pa novo spoznavanje regije. Globalno povezan, a zakoreninjen v lokalnem. Vogue Adria daje prednost predstavitvi lokalnih talentov, krepitvi regionalne skupnosti, medsebojnega povezovanja in tudi mnogo širši skupnosti predstavlja vse tiste, na katere smo ponosni,« piše v njegovem pismu, objavljenem na portalu Vogue Adria.

Meje kot tema prve številke

Tema prve številke so meje, med državami, med ljudmi, fizične in namišljene: »Meje so lahko fizične, mentalne, prostorske, včasih so zelo dobesedne, včasih nematerialne in tekoče, postavljajo jih drugi in merijo, kako blizu smo so prišli do njih, postavljamo, da so mitološke, zavedne in nezavedne, osebne in kolektivne, resnične in navidezne, in v tej številki govorimo o vsaki izmed njih. O mejah, ki nas združujejo, in ljudeh, ki jih prestopajo,« pravi Đačić .

Vsebina edicije Vogue Adria pa presega meje Balkana, zato bomo imeli priložnost brati potopise z vsega sveta. Enako je z modnimi trendi, ki že dolgo ne poznajo meja, zdaj pa boste, ne glede na to, od kod prihajate, med prvimi brali o njih, saj kot pravi ekipa Vogue sama: »Prej ko je v modi, je v Vogue”.

Foto: Vogue, Filip Koludrović

Naloži več
Zapri